Sokszorosára nőtt a Kubából Nicaraguába utazók száma
2019. május 16. 09:28

Sokszorosára szökött fel a Nicaraguába utazó kubaiak száma, akiknek jó része utána az Egyesült Államok felé tart – tudatták szerdán nicaraguai tisztségviselők.

Tavaly összesen 556 kubai érkezett Nicaraguába, az idén már eddig több mint ötezer. A turistaforgalom bővülését segíti, hogy Nicaragua könnyített vízummegadásán kubaiak számára.

A helyiek elmondása szerint akadnak kubaiak, akik „valódi” turisták: vásárolgatnak olyasmiket, amik a pangó gazdaságú Kubában hiánycikkek, továbbá természeti nevezetességeket – tavakat, vulkánokat – látogatnak, ám jó páran inkább megcélozzák Mexikót, hogy azon átvágva eljussanak az Egyesült Államok határához.

Washington 2017 óta nem engedi betelepedni azokat a kubaiakat, akik elérték az Egyesült Államok partjait. Így már nem Floridát célozzák meg kockázatos tengeri úton a kubaiak, hanem Közép-Amerikán és Mexikón keresztül szárazföldön igyekeznek eljutni az Egyesült Államokba.

MTI
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó