Sokszorosára nőtt a Kubából Nicaraguába utazók száma
2019. május 16. 09:28

Sokszorosára szökött fel a Nicaraguába utazó kubaiak száma, akiknek jó része utána az Egyesült Államok felé tart – tudatták szerdán nicaraguai tisztségviselők.

Tavaly összesen 556 kubai érkezett Nicaraguába, az idén már eddig több mint ötezer. A turistaforgalom bővülését segíti, hogy Nicaragua könnyített vízummegadásán kubaiak számára.

A helyiek elmondása szerint akadnak kubaiak, akik „valódi” turisták: vásárolgatnak olyasmiket, amik a pangó gazdaságú Kubában hiánycikkek, továbbá természeti nevezetességeket – tavakat, vulkánokat – látogatnak, ám jó páran inkább megcélozzák Mexikót, hogy azon átvágva eljussanak az Egyesült Államok határához.

Washington 2017 óta nem engedi betelepedni azokat a kubaiakat, akik elérték az Egyesült Államok partjait. Így már nem Floridát célozzák meg kockázatos tengeri úton a kubaiak, hanem Közép-Amerikán és Mexikón keresztül szárazföldön igyekeznek eljutni az Egyesült Államokba.

MTI
Címkék:
  • Orbán Viktor üzent Brüsszelnek
    A vasárnapi európai parlamenti választáson a magyarok világosan kimondták: Brüsszelben változást szeretnének - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Elsöprő Fidesz-győzelem, átrendeződő ellenzék
    Nagyot nyert a Fidesz—KDNP a tegnapi választáson, és az öt évvel ezelőttihez képest egyel többet, tizenhárom képviselőt küldhetnek az Európai Parlamentbe. Ezzel együtt a voksolás eredménye teljesen átrajzolta az ellenzéki térképet: Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója négy mandátumot szerzett, ezzel a baloldal legeredményesebb pártjává vált.
  • Európa nemzetei választottak 3.
    Csütörtökön kezdődött el a 2019-es európai parlamenti választás. Vasárnap Magyarország mellett további húsz nemzet választott képviselőket.
MTI Hírfelhasználó