Saját szavazóinak rovására építi politikai karrierjét Karácsony Gergely
2019. május 16. 22:18

Farkas Örs politikai elemző szerint Karácsony Gergely (Párbeszéd) Zugló polgármestere a saját szavazói rovására építi politikai karrierjét. A szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában ezt a zuglói parkolási helyzettel kapcsolatban mondta.

Ismertetése szerint míg minden budapesti kerületben van egy nyereséget termelő parkolási rendszer, addig Zuglóban nagy veszteségeket termel. Ezt szóvá tették a helyi önkormányzati képviselők és arra kérték a fideszes képviselők Karácsony Gergelyt, hogy mondja fel az érvényes parkolási szerződést és tegye ingyenessé a parkolást, amíg nem tisztázódik a helyzet. Hozzátette: meg kell vizsgálni, hogy mi okozhatta eddig a problémát és hogyan lehet a rendszert nyereségessé tenni. - tette hozzá.

A jegyző időközben jelezte, hogy a hétfőn elfogadott javaslat nem végrehajtható, mert kifogásai vannak ellene. Erre mondják azt a fideszes képviselők, hogy a kifogás valójában a polgármester ötlete volt - tette hozzá Farkas Örs.

A műsorban bejátszották a Karácsony Gergellyel a témában készült interjú egy részletét. Ebben a polgármester azt mondta, a jegyzőnek az a dolga, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a politikai szándékot hogyan lehet jogszerűen végrehajtani. Hozzátette: ingyenes parkolás nincs sehol, a kerületek kedvezményeket adnak és ezek körét fogják bővíteni, a lakosoknak el kell mennie az ügyfélszolgálati irodába és meg kell váltania a kedvezményt. Alanyi jogon ingyenes parkolást a törvényt nem biztosít - tette hozzá.

A műsorban ugyancsak bejátszották Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivőjének nyilatkozatát is, aki egy korábbi sajtótájékoztatón azt mondta, a jegyző törvényességi észrevételt tett, ezért nem bontják fel a szerződést. Ezt azért kezdeményezték, mert minden nap egymillió forint "folyik el" és lassan eléri az egymilliárd forintot az okozott veszteség. Hozzátette: bár Karácsony Gergely támogatta szavazatával a javaslatot, a jegyzőjén keresztül akadályozza a megvalósítást. Ezért felszólították arra, hogy bontsa fel a szerződést.

Farkas Örs az elhangzottakkal kapcsolatban azt mondta, egy ilyen típusú javaslatot legalább a helyszínen kell megvizsgálnia a jegyzőnek, ezt helyben szóvá kellett volna tennie. Azért gondolja azt a Fidesz, amit mond, mert Karácsony Gergely utólag hátrál ki a döntésből.

Az elemző megjegyezte: az országban mindenki tudja, hogy ki Zugló polgármestere, mert Karácsony Gergely minden pozícióját politikai építkezésre használta. A parkolás kérdése is arról szól, hogy a polgármester az önkormányzat vezetése helyett országos politikai építkezésbe kezdett és ennek a zuglóiak isszák meg a levét.

MTI
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó