Hamarosan bejelenti visszavonulását Iker Casillas
2019. május 17. 19:03

Portugál lapértesülések szerint hamarosan bejelenti visszavonulását Iker Casillas. A Porto 37 esztendős futballistája szívproblémái miatt kénytelen abbahagyni az aktív játékot, de a sportágtól és a klubjától sem szakad el, valamilyen formában a Porto háttérstábját fogja erősíteni.

Casillas május 1-jén a csapat edzésén kapott szívrohamot, majd még aznap sikeres műtéten esett át. Öt nap után kiengedték a kórházból, akkor arról beszélt, jól érzi magát, de még nem tudja, mit hoz számára a jövő. Szakértők szerint gyakorlatilag kizárt, hogy látjuk még profi szinten játszani az egykori Real-hálóőrt, a portugál O Jogo című lap pedig arról ír, Casillas nemsokára hivatalosan is bejelenti, hogy szögre akasztja a kesztyűjét.

Az újságnak nyilatkozott a Porto elnöke, Jorge Nuno Pinto da Costa, aki elismerte, már keresi a veterán spanyol kapus utódját, de mindenképpen szeretné, ha a világ- és Európa-bajnok játékos a klubnál maradna. Arról nem beszélt az elnök, pontosan milyen szerepet szánna a 167-szeres spanyol válogatott labdarúgónak.

Iker Casillas a Real Madrid neveléseként 16 éven át erősítette a királyi gárdát, a fővárosiakkal öt bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját nyert. 2015-ben a Portóhoz igazolt, ahol egy portugál bajnoki aranyérem mellett egy szuperkupa-diadalt is ünnepelhetett. 

Gombos Krisztián

magyarhirlap.hu
Címkék:
  • Orbán Viktor üzent Brüsszelnek
    A vasárnapi európai parlamenti választáson a magyarok világosan kimondták: Brüsszelben változást szeretnének - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Elsöprő Fidesz-győzelem, átrendeződő ellenzék
    Nagyot nyert a Fidesz—KDNP a tegnapi választáson, és az öt évvel ezelőttihez képest egyel többet, tizenhárom képviselőt küldhetnek az Európai Parlamentbe. Ezzel együtt a voksolás eredménye teljesen átrajzolta az ellenzéki térképet: Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója négy mandátumot szerzett, ezzel a baloldal legeredményesebb pártjává vált.
  • Európa nemzetei választottak 3.
    Csütörtökön kezdődött el a 2019-es európai parlamenti választás. Vasárnap Magyarország mellett további húsz nemzet választott képviselőket.
MTI Hírfelhasználó