Ufókhoz hasonlította a migráció kérdését Gyurcsány Ferenc felesége
2019. május 18. 09:14

A bevándorlás egy „zseniális kommunikációs trükk”, de Orbán Viktor az ufók ellen is lázíthatna, annyira átmosták már a magyarok fejét – erről beszélt Dobrev Klára egy rendezvényen tegnap. Nem ez az első alkalom a kampányban, hogy Gyurcsány Ferenc felesége párhuzamot von a szerinte „nem is létező migránsok” és az ufók között. Szerinte az sem igaz, hogy lennének bevándorláspárti politikusok – közölte az M1 Híradója.

„Ha Orbán Viktor az ufók ellen lázítana, akkor ma Magyarországon az emberek többsége az ufóktól félne” – ez a véleménye Gyurcsány Ferenc feleségének arról, hogy kell-e tartani a migrációtól. Dobrev Klára az ellenzéki pártok listavezetőinek kerekasztal-beszélgetésén azt hangoztatta, hogy a bevándorlás nem több egy „zseniális kommunikációs trükknél”.

Az ufók és a bevándorlás között a DK majálisán is párhuzamot vont. Dobrev Klára akkor is úgy vélte, hogy a migrációtól egyáltalán nem kell tartani, mert az nem is létezik. A bevándorlás veszélyeiről korábban Gyurcsány Ferenc is sajátos stílusban beszélt. A DK elnöke a 2015-ös párizsi terrortámadás után mondta azt, hogy szerinte jobban kell félni a kutyapiszoktól, mint a terroristáktól.

Ezt az álláspontot felesége, Dobrev Klára is rendszeresen hangoztatja, amióta ő lett a párt európai parlamenti listavezetője. Több interjúban is képzelgésnek nevezte a bevándorláspárti politikusok és a migrációt segítő uniós intézkedések létezését.

Csakhogy ezekről korábban több DK-s politikus is beszélt, sőt a párt tagjai meg is szavazták Brüsszelben a migrációt támogató intézkedéseket. Niedermüller Péter, a párt leköszönő EP-képviselője például arról vallott, hogy a kötelező kvótát jó döntésnek tartja.

Tavaly decemberben a DK-sok a migránsvízumról szóló határozatot is támogatták, amely már azelőtt beutazási engedélyt adna a bevándorlóknak, mielőtt kiderülne, hogy egyáltalán jogosultak-e menekültstátuszra. Sőt, a Demokratikus Koalíció vezetőjeként Gyurcsány Ferenc többször is a bevándorlók befogadása mellett érvelt, annak ellenére, hogy a migráció szerintük nem is létezik – hangzott el az M1-en.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
 • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
  Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
 • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
  „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
 • Brenzovics: Ez össznemzeti ügy, megmaradásunk a tét
  Sajnálatos módon a Központi Választási Bizottság az ukrán törvényi előírásokkal ellentétben nem hozott létre magyar választási körzetet. Ráadásul huszonnyolc év után először fordult elő olyan, hogy egyetlen ukrán párt sem ajánlott fel az Ukrajnában élő kisebbségek számára pártlistán befutó helyet.
 • Vívó-vb - Siklósi Gergely parádés vívással világbajnok
  Az aranyéremért a csapatban háromszoros Európa-bajnok Szergej Bidával kellett megmérkőznie. A 26 éves orosz már sokkal nagyobb falatnak bizonyult, de Siklósi még nála is jobb napot fogott ki, ezt jelezte, hogy a nehéz helyzetekből is ki tudott keveredni.
 • Naponta 11 keresztényt ölnek meg hite miatt
  Naponta 11 keresztényt ölnek meg a világon hite miatt - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Washingtonban, a vallásszabadság előmozdításáról tartott második konferencián helyi idő szerint csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó