Ufókhoz hasonlította a migráció kérdését Gyurcsány Ferenc felesége
2019. május 18. 09:14

A bevándorlás egy „zseniális kommunikációs trükk”, de Orbán Viktor az ufók ellen is lázíthatna, annyira átmosták már a magyarok fejét – erről beszélt Dobrev Klára egy rendezvényen tegnap. Nem ez az első alkalom a kampányban, hogy Gyurcsány Ferenc felesége párhuzamot von a szerinte „nem is létező migránsok” és az ufók között. Szerinte az sem igaz, hogy lennének bevándorláspárti politikusok – közölte az M1 Híradója.

„Ha Orbán Viktor az ufók ellen lázítana, akkor ma Magyarországon az emberek többsége az ufóktól félne” – ez a véleménye Gyurcsány Ferenc feleségének arról, hogy kell-e tartani a migrációtól. Dobrev Klára az ellenzéki pártok listavezetőinek kerekasztal-beszélgetésén azt hangoztatta, hogy a bevándorlás nem több egy „zseniális kommunikációs trükknél”.

Az ufók és a bevándorlás között a DK majálisán is párhuzamot vont. Dobrev Klára akkor is úgy vélte, hogy a migrációtól egyáltalán nem kell tartani, mert az nem is létezik. A bevándorlás veszélyeiről korábban Gyurcsány Ferenc is sajátos stílusban beszélt. A DK elnöke a 2015-ös párizsi terrortámadás után mondta azt, hogy szerinte jobban kell félni a kutyapiszoktól, mint a terroristáktól.

Ezt az álláspontot felesége, Dobrev Klára is rendszeresen hangoztatja, amióta ő lett a párt európai parlamenti listavezetője. Több interjúban is képzelgésnek nevezte a bevándorláspárti politikusok és a migrációt segítő uniós intézkedések létezését.

Csakhogy ezekről korábban több DK-s politikus is beszélt, sőt a párt tagjai meg is szavazták Brüsszelben a migrációt támogató intézkedéseket. Niedermüller Péter, a párt leköszönő EP-képviselője például arról vallott, hogy a kötelező kvótát jó döntésnek tartja.

Tavaly decemberben a DK-sok a migránsvízumról szóló határozatot is támogatták, amely már azelőtt beutazási engedélyt adna a bevándorlóknak, mielőtt kiderülne, hogy egyáltalán jogosultak-e menekültstátuszra. Sőt, a Demokratikus Koalíció vezetőjeként Gyurcsány Ferenc többször is a bevándorlók befogadása mellett érvelt, annak ellenére, hogy a migráció szerintük nem is létezik – hangzott el az M1-en.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • A parlamenti agresszió megfékezése
  A jelenlegi balliberális ellenzék szinte napra pontosan egy éve, tavaly december 12. óta sorozatosan felrúgja a parlamenti élet normális menetét.
 • A fővárosiak döntő többsége a Liget-projekt mellett áll
  A tervek ismeretében a megkérdezett fővárosiak hetven százaléka támogatja a Liget Budapest projektet, a fejlesztések elfogadottsága pedig a fiatalok, családosok és a parkot övező belvárosi kerületekben kimagasló. Európa legnagyobb kulturális városfejlesztése során nemcsak ikonikus kortárs múzeumi épületekkel gazdagodik Budapest, hanem a Városliget zöldfelülete is megújul és nő a lebetonozott területek parkosításával.
 • Bayer Zsolt: Se nem róka, se nem nyúl...
  Szóval előugrottak ők ketten, és elmagyarázták, hogy ők azok, de nem ők azok. Nem ők azok, ők ilyesféle dolgokkal nem töltenek időt, ellenben egy szörnyű, aljas és mocskos zsarolás áldozatai.
MTI Hírfelhasználó