Szélsőségesek támadtak több települést Szíriában
2019. május 18. 11:37

Szélsőséges fegyveresek támadtak több települést az északnyugat-szíriai Latakía tartományban, közte Dzseblét és Kardahát, Bassár el-Aszad elnök szülőfaluját – közölte szombaton az állami televízió.

A beszámoló szerint aknák csapódtak be Sarasír faluban, ahol egy ember meghalt, többen pedig megsebesültek. A támadást a Törökországgal szomszédos, északnyugat-szíriai feszültségmentesítési övezetből hajtották végre.

Az al-Maszdar helyi hírportál úgy értesült, hogy a kormányhadsereg erői hadműveletbe kezdtek Latakía északi részén, ahol bekerítették a Dzsabhat Fatah es-Sám dzsihadista, korábban an-Nuszra Front nevű, csoport előőrsét Kabbani városban, ahonnan belövésék érik a térségbeli békés településeket.

A Dzsabhat Fatah es-Sám soraiban más szélsőséges erők mellett, jelen vannak a Turkesztáni Iszlamista Párt ujgur fegyveresei is, akik Északnyugat Kínából érkeztek.

Damaszkusz azzal vádolja Törökországot, hogy hadi-logisztikai és pénzügyi támogatást nyújt ezeknek a szélsőséges zsoldos fegyvereseknek.

hirado.hu - MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó