Gyurcsányék pénzszivattyúként tekintenek a XV. kerületre
2019. május 19. 17:30

Nyolcadik próbálkozásra sem tudták elfogadni a XV. kerület költségvetését. A DK a Fideszt sejti mögötte. A Hír TV Magyarország élőben műsorának vendégét, Pintér Gábort, a Fidesz kerületi frakcióvezetőjét Velkovics Vilmos műsorvezető kérdezte az aktuális helyzetképről.

A kerületi Fidesz frakcióvezetője a kialakult helyzetről elmondta, hogy a 21 fős testületben mindössze 7 képviselővel jelen lévő Fidesz frakciót túlzás vádolni a költségvetés elfogadásának hátráltatásával, hisz a kerületi költségvetést a Fideszen kívül más képviselők sem szavazták meg.

Ennek fő oka, hogy „olyan százmilliós nagyságrendű ellenőrizhetetlen tételek vannak ebben a költségvetésben, ami nem a kerület érdekét szolgálja, hanem elsősorban – nyilvánvalóan – valami erőforrás gyűjtés történik a baloldalon” – fogalmazott Pintér Gábor.

A Fidesz politikusa szerint a költségvetést lehet politikai, de szakmai oldalról is vizsgálni.

„Kritikaként hangzik el, hogy nem lehet a sportcsarnok beruházását elkezdeni. Erről képviselő-testületi döntés volt. 762 millióba kell, hogy kerüljön. Ehhez képest a mostani költségvetésben 2 milliárd 166 millióval szerepel. De ugyanilyen eltúlzó tételnek lehetne mondani Lamperth Mónika jegyzői irodájának az egyéb dologi kiadását, amire 504 millió forint van beállítva” – húzta alá Pintér Gábor.

„Gyurcsányék egész egyszerűen úgy tekintenek a XV. kerületre, mint egy egyszerű pénzszivattyúra” – nyilatkozta a Fidesz kerületi frakcióvezetője. Szerinte a kerület igazi irányítója Lamperth Mónika, nem pedig a jelenlegi polgármester asszony, Németh Angéla.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

HírTV
Címkék:
MTI Hírfelhasználó