Migráció: Szekeres Imre leleplezte az MSZP-t
2019. május 23. 11:19

Amíg 2015-ben, a migránsválság tetőzésekor a balliberális pártok nem létező problémának nevezték az illegális bevándorlást, az MSZP-s Szekeres Imre (képünkön) honvédelmi miniszterként már 2009-ben kapott jelentéseket arról, hogy nagy migrációs hullám várható, és abból baj lesz – erről maga a szocialista politikus beszélt a napokban egy lakossági fórumon.

A Bádog blogon nyilvánosságra hozott hangfelvétel szerint Szekeres Imre elmondta azt is: már 2009-ben úgy döntöttek, hogy néhány katonatiszt ne amerikai képzésre menjen, hanem franciára, hogy megtanulják a nyelvet az észak-afrikai térség miatt.

A volt politikus bírálta az ellenzék kommunikációját a migránsválság kapcsán, szavai szerint nem magyarázkodni kellett volna, hanem a valóságra rámutatni. – Be kellett volna mutatni, hogy milyen inkompetens kormánya van Magyarországnak egy ilyen nehéz időszakban – mutatott rá Szekeres Imre, hozzátéve, hogy ha így tettek volna, akkor abban a néhány hétben talán meg tudták volna fogni a hangulatot.

Mint ismert, 2015 tavaszán, nyarán, amikor naponta több ezer, majd tízezer illegális bevándorló zúdult az országra, több szocialista politikus – mások mellett Horváth Csaba és Kunhalmi Ágnes – fogalmazott úgy, hogy a bevándorlás egy álprobléma, amit a Fidesz kreált.

Sőt Horváth Csaba odáig ment, hogy hisztinek és műbalhénak nevezte a migrációs kérdést. Mások, így Molnár Gyula akkori MSZP-elnök, egyenesen a kvóta elfogadása mellett érveltek, párttársa, Szanyi Tibor pedig azt állította: statisztikailag nincs kimutatható összefüggés a bevándorlás és a terrorizmus között.

Magyar Nemzet
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó