Migráció: Szekeres Imre leleplezte az MSZP-t
2019. május 23. 11:19

Amíg 2015-ben, a migránsválság tetőzésekor a balliberális pártok nem létező problémának nevezték az illegális bevándorlást, az MSZP-s Szekeres Imre (képünkön) honvédelmi miniszterként már 2009-ben kapott jelentéseket arról, hogy nagy migrációs hullám várható, és abból baj lesz – erről maga a szocialista politikus beszélt a napokban egy lakossági fórumon.

A Bádog blogon nyilvánosságra hozott hangfelvétel szerint Szekeres Imre elmondta azt is: már 2009-ben úgy döntöttek, hogy néhány katonatiszt ne amerikai képzésre menjen, hanem franciára, hogy megtanulják a nyelvet az észak-afrikai térség miatt.

A volt politikus bírálta az ellenzék kommunikációját a migránsválság kapcsán, szavai szerint nem magyarázkodni kellett volna, hanem a valóságra rámutatni. – Be kellett volna mutatni, hogy milyen inkompetens kormánya van Magyarországnak egy ilyen nehéz időszakban – mutatott rá Szekeres Imre, hozzátéve, hogy ha így tettek volna, akkor abban a néhány hétben talán meg tudták volna fogni a hangulatot.

Mint ismert, 2015 tavaszán, nyarán, amikor naponta több ezer, majd tízezer illegális bevándorló zúdult az országra, több szocialista politikus – mások mellett Horváth Csaba és Kunhalmi Ágnes – fogalmazott úgy, hogy a bevándorlás egy álprobléma, amit a Fidesz kreált.

Sőt Horváth Csaba odáig ment, hogy hisztinek és műbalhénak nevezte a migrációs kérdést. Mások, így Molnár Gyula akkori MSZP-elnök, egyenesen a kvóta elfogadása mellett érveltek, párttársa, Szanyi Tibor pedig azt állította: statisztikailag nincs kimutatható összefüggés a bevándorlás és a terrorizmus között.

Magyar Nemzet
Címkék:
  • Matolcsy: Növelni kell az állami beruházásokat
    A járvány elleni harc sikeres volt 2020-ban, a gazdasági hadviselés azonban vegyes eredményt hozott - vélekedett a növekedés.hu portálon hétfőn megjelent legújabb írásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke, aki szerint az állami beruházások növelésével jobban is teljesíthetett volna a magyar gazdaság.
  • Müller Cecília: Mindegyik vakcina működik, hatásos és biztonságos
    Tárgyal a kormány a kínai Sinopharm gyártó vakcinájának beszerzéséről, amely elölt vírussal működik. A kínai vakcina bevált, már a világháború előtti járványhelyzetekben is bizonyított, megfelelően hatékony és biztonságos – hangsúlyozta Müller Cecília. A múlt heti összesített adatok szerint eddig 1,775 millió ember jelentkezett az oltásra – mondta az országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.
  • Japán követné Magyarország családvédelmi politikáját
    A magyar kormány családvédelmi intézkedéseinek köszönhetően hazánkban sikerül felvenni a harcot a kedvezőtlen demográfiai tendenciákkal. Japán is súlyos problémákkal küzd, ezért most a magyar modellt tanulmányozzák – erről is tárgyalt az elmúlt időszakban Novák Katalin családokért felelős miniszter.
MTI Hírfelhasználó