Tájékoztatót kapnak Belgiumban a bevándorlók a társadalmi értékekről
2019. május 23. 15:55

Tájékoztatót fognak kapni a társadalom értékeiről és alapvető normáiról megérkezésükkor a menedékkérők Belgiumban – jelentette a helyi sajtó csütörtökön.

A befogadóközpontokban az érintetteket a regisztrációt követően látják majd el ezekkel a dokumentumokkal, amelyeket megbeszélhetnek a létesítmény munkatársaival.

„Fontos világosan bemutatni az alapvető szabályokat már az érkezéskor” – emelte ki Maggie De Block, a menekült- és migrációügyben is illetékes belga miniszter a Le Soir című napilapnak adott interjújában.

A tájékoztató tartalmát még nem hozták nyilvánosságra, a cikk szerint azonban kitérnek benne egyebek mellett a nemek közötti egyenlőségre, a véleménynyilvánítás, a gyülekezés és a vallás szabadságára, illetve a hátrányos megkülönböztetés tilalmára.

„Vannak alapvető, megkérdőjelezhetetlen szabályok a társadalmunkban. Fontos, hogy a menedékkérőket a lehető legkorábban informálják az elvárt viselkedésről. Itt fontosak az emberi jogok. Nem lehet kéretlenül fogdosni egy nőt. Békén hagyjuk azokat a nőket, akik a nőket, s azokat a férfiakat, akik a férfiakat szeretik. Mindenki abban hihet, amiben akar” – hangsúlyozta a tárcavezető.

MTI
Címkék:
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
  Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
 • Gyurcsány Ferenc markában a szocialista szavazók
  Az európai parlamenti választásokon elért eredményének köszönhetően a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy stabilan a baloldal vezető, sőt idővel kizárólagos erejévé váljon. A jelenség részben a politikai környezet számukra kedvező alakulásával, részben pedig tudatos taktikai döntések sorával magyarázható – írja legfrissebb közleményében a Századvég.
 • Milyen tényezők befolyásolják a magyar gazdaság növekedését?
  A várakozásokat meghaladó mértékben, 5,3 százalékkal bővült a magyar gazdaság az első negyedévben. A Századvég Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb előrejelzésében ismét felfelé módosította várakozásait, így idén 4,3, jövőre pedig 3,7 százalékos gazdasági bővülésre számít.
 • Egymásnak esett a finisben a DK és a szocialista párt
  A DK elnökének korábbi, Karácsony Gergelyt támogató nyilatkozatait ollózták össze vélhetően a zuglói polgármester kampánystábjának tagjai úgy, mintha Gyurcsány Ferenc jelenleg is mellette állna az ellenzéki főpolgármester-jelölti küzdelemben. Ezeket a nyilatkozatokat automatikus telefonhívásokkal juttatták el a választókhoz.
MTI Hírfelhasználó