Tájékoztatót kapnak Belgiumban a bevándorlók a társadalmi értékekről
2019. május 23. 15:55

Tájékoztatót fognak kapni a társadalom értékeiről és alapvető normáiról megérkezésükkor a menedékkérők Belgiumban – jelentette a helyi sajtó csütörtökön.

A befogadóközpontokban az érintetteket a regisztrációt követően látják majd el ezekkel a dokumentumokkal, amelyeket megbeszélhetnek a létesítmény munkatársaival.

„Fontos világosan bemutatni az alapvető szabályokat már az érkezéskor” – emelte ki Maggie De Block, a menekült- és migrációügyben is illetékes belga miniszter a Le Soir című napilapnak adott interjújában.

A tájékoztató tartalmát még nem hozták nyilvánosságra, a cikk szerint azonban kitérnek benne egyebek mellett a nemek közötti egyenlőségre, a véleménynyilvánítás, a gyülekezés és a vallás szabadságára, illetve a hátrányos megkülönböztetés tilalmára.

„Vannak alapvető, megkérdőjelezhetetlen szabályok a társadalmunkban. Fontos, hogy a menedékkérőket a lehető legkorábban informálják az elvárt viselkedésről. Itt fontosak az emberi jogok. Nem lehet kéretlenül fogdosni egy nőt. Békén hagyjuk azokat a nőket, akik a nőket, s azokat a férfiakat, akik a férfiakat szeretik. Mindenki abban hihet, amiben akar” – hangsúlyozta a tárcavezető.

MTI
Címkék:
  • Az amerikai recept nem másolható
    Szakítanunk kell azzal széles körben elterjedt nézettel, amely szerint az alapító atyák, az unió létrehozói alulról építkező, a nemzetek szuverenitására épülő, konföderatív európai közösség létrehozásában gondolkodtak. Ez az állítás nem állja meg a helyét, sőt inkább az ellenkezője az igaz.
  • Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot
    Giuseppe Conte miniszterelnök "eladta" Olaszország szuverenitását és gazdasági érdekeit, és ezért "Macron és Merkel vállveregetését" érdemelte ki. Conte azért nyitotta meg a kikötőket, mert "ezt ígérte az EU-nak, és ezért cserébe ismét kormányon maradhatott" - hangoztatta Salvini. Megjegyezte, hogy a Conte-kormány ezzel nem "Salvini, hanem 60 millió olasz ellen" cselekszik.
  • A szélsőség "úgynevezett magyar értékekről" nyerített
    Nincsenek magyar értékek, a magyar etnikum semmivel sem járult hozzá a kontinens gazdagításához az elmúlt ezeregyszáz évben.
MTI Hírfelhasználó