Kétszázezer dinár értékű könyvcsomag a Zentai Gimnáziumnak
2019. május 24. 11:34

Ünnepélyes keretek között adták át a Zentai Gimnáziumban azt a kétszázezer dinár összértékű könyvcsomagot, amelyet a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével ajándékozott az intézménynek.

A rendezvény kezdetén Ujházi Éva, a Zentai Gimnázium igazgatónője üdvözölte az egybegyűlteket, hangsúlyozva, nagy örömükre szolgál, hogy ennyi új kiadvánnyal gazdagodhatott az általa vezetett intézmény könyvtára, majd hozzátette, rendkívül fontos, hogy a csomagban olyan könyvek kaptak helyet, amelyeket a gimnázium tanárai válogattak össze annak érdekében, hogy azok valóban a tanulók fejlődését szolgálják.

Az ajándékot Perpauer Attila és Verebes Krnács Erika, a Magyar Nemzeti Tanács két tagja adta át az intézmény vezetőinek és diákjainak, kiemelve, a Magyar Nemzeti Tanács stratégiai fontosságú célkitűzésének tekinti a magyar nyelven tanuló diákok támogatását, amelyet minden lehetséges módon igyekeznek megvalósítani, majd hozzátették, ezt a célt szolgálja a mostani ajándék is, amelyben házi olvasmányok, szótárak, feladatgyűjtemények, ismeretterjesztő kiadványok, valamint szépirodalmi alkotások és klasszikusok is szerepelnek.

H. A.

vajma.info
Címkék:
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
  Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
 • Varga Judit lesz az igazságügyi miniszter
  Varga Juditot, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárát jelöli igazságügyi miniszternek Orbán Viktor miniszterelnök, miután a jelenlegi tárcavezető, Trócsányi László elfoglalja képviselői helyét az Európai Parlamentben – derült ki szerda délután.
 • Kocsis: a legalkalmatlanabb lett az ellenzék főpolgármester-jelöltje
  A legalkalmatlanabb fővárosi polgármester lett az ellenzék jelöltje - reagált a Fidesz budapesti elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában szerda este az előválasztásra. Kocsis Máté hozzátette: Gyurcsány Ferencnek mindegy volt ki nyer, mert "Karácsony Gergely pórázának a végén is Gyurcsány Ferenc áll".
 • Gyurcsány Ferenc markában a szocialista szavazók
  Az európai parlamenti választásokon elért eredményének köszönhetően a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy stabilan a baloldal vezető, sőt idővel kizárólagos erejévé váljon. A jelenség részben a politikai környezet számukra kedvező alakulásával, részben pedig tudatos taktikai döntések sorával magyarázható – írja legfrissebb közleményében a Századvég.
MTI Hírfelhasználó