Leszedte az LMP plakátjait az MSZP sajtófotósa
2019. május 24. 23:11

Erdős László elismerte tettét és elnézést kért. A szocialisták elnöke, Tóth Bertalan szerint az állhat a háttérben, hogy a párton belül néhányan még mindig nehezményezik, hogy Demeter Márta kilépett, és átült az LMP frakciójába, mandátumát megtartva. Az LMP úgy reagált: összefogást kérnek számon rajtunk, de ha lehet hátba szúrnak – hangzott el az M1 Híradójában.

Erdős László, Gajda Péter szocialista polgármester sajtófotósa LMP-s plakátokat távolított el, a történtekről Ferenczi István  LMP-s kispesti önkormányzati képviselő fotókat is készített. Ferenczi István szerette volna visszakapni a plakátokat, az MSZP-s aktivista azonban elhajtott.

Ferenczi István csalódását a Facebookon is kifejezte. Azt írta, „képmutató, cinikus, hazug emberekkel és pártjaikkal hogyan működjünk együtt? Összefogást kérnek számon rajtunk, de ha lehet hátba szúrnak.”

Bejegyzésére később maga a plakátokat leszedő, Erdős László is reagált. A szocialista aktivista úgy fogalmazott: nem utasította senki, hogy leszedje a plakátokat, és mindenkitől elnézést kér a tetteiért. Ezt egyébként az MSZP-s polgármester Gajda Péter is megtette.

Az MSZP elnöke helyi ügynek minősítette az esetet. Tóth Bertalan szerint ugyanakkor a szocialisták nehezményezik, hogy Demeter Márta korábban az MSZP-ben politizált, majd megtartva mandátumát otthagyta a pártot, és átült az LMP frakciójába, így ez is állhat történtek hátterében.

Az LMP EP-listavezetője, Vágó Gábor szerint nem ez az első eset, hiszen – mint mondta – tud másik olyan kerületet is, ahol ugyanez történt a plakátjaikkal. Hozzátette: megszokták, hogy a baloldal így viselkedik, de ők mennek előre.

Az M1 kérdezte az LMP másik érintett EP-képviselőjelöltjét, Demeter Mártát is, hogy mit szól a történtekhez. A politikus azonban nem akart nyilatkozni az ügyben.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Együtt újra sikerülni fog
  A Magyar Nemzetnek írt cikkében Orbán Viktor – egyebek mellett – a liberálisok módszereiről, a kereszténydemokrácia jövőjéről, valamint a soron következő választásról is szót ejt.
 • Orbán Viktor: Ez egy másik taktika, mint a tavaszi volt
  Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával kezdődött a parlament őszi ülésszaka. A kormányfő elsődlegesen a négynapos nyári EU-s csúcsot összegezte, amelyen tagállami kormányfők megegyezésre jutottak az EU költségvetése kapcsán.
 • Magyarország járványügyi készültség állapotában van
  Magyarország járványügyi készültség állapotában van. Ahhoz, hogy ne kelljen bevezetni további szigorításokat, rendkívül fontos, hogy azt a néhány szabályt, amit ma bevezettünk azt szigorúan tartsa be mindenki – mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó