Pokolgépes robbantás történt Lyonban
2019. május 25. 00:39

Több ember megsebesült feltehetően egy csomagba rejtett pokolgép felrobbanása következtében péntek délután a franciaországi Lyonban – közölték a hatóságok.

A helyi idő szerint délután fél hat után nem sokkal történt robbanás következtében egyes hírügynökségek szerint legalább nyolc, más hírügynökségek legalább tizenhárom sebesültről adtak hírt helyi forrásokra hivatkozva. A BFMTV francia televíziós csatorna szerint a sebesültek között van egy gyermek is.

A dpa német hírügynökségnek egy meg nem nevezett szóvivő elmondta, hogy a rendőrség hajtóvadászatot indított egy férfi után. A helyi média szerint a gyanúsított biciklivel menekült el a helyszínről.

A helyi prefektúra szóvivője később arról számolt be, hogy a csomagot, benne a robbanószerkezettel egy arcát elfedő férfi hagyta a Brioche Dorée péksége előtt, a Victor Hugo utcában, a város szívének tartott Bellecour tér közelében. A szóvivő hozzátette: ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet. Elmondta továbbá, hogy vizsgálják az indítékot.

A rendőrség lezárta a környező utcákat, és arra kérte a lakosokat, hogy kerüljék el a belvárosi utcákat a segítségnyújtás és a nyomozás megkönnyítése érdekében. A Reuters hírügynökség szerint a párizsi terrorizmusellenes ügyészség vizsgálatot indított a lyoni robbanás ügyében.

Soldaten der Anti-Terror-Einheit „Vigpirate Mission“ sichern eine Kreuzung nahe des Tatortes ab

Foto: Sebastien Erome / dpa

Emmanuel Macron francia elnök támadásnak minősítette a robbanást egy interjúban. Elmondta továbbá, hogy nem tud halálos áldozatokról, de sebesültekről igen. A francia államfő egyúttal együttérzését fejezte ki a robbanásban érintett személyekkel, illetve hozzátartozóikkal.

A lyoni ügyészség feltételezése szerint a robbanást egy ismert franchise péksége mellett elhelyezett csomagba rejtett pokolgép okozta, rendőrségi források szerint csavarokat rejtettek a robbanószerkezetbe.

Die Präfektur rief Passanten auf, das Gebiet zu meiden. Spezialkräfte sicherten den Tatort

Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

hirado.hu - M1
Címkék:
MTI Hírfelhasználó