MSZP-Párbeszéd: kudarc az eredmény
2019. május 27. 02:33

Kudarcnak tartja az MSZP elnöke, európai parlamenti (EP-) listavezetője, hogy az MSZP-Párbeszéd közös listája egy mandátumot szerzett az EP-választáson, de a párt elnöksége az önkormányzati választásokra tekintettel egyhangúlag úgy döntött, hogy nem mond le.

Tóth Bertalan vasárnap késő este, Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, sok településen - ahol már megszületett az önkormányzati választási megállapodás - olyan eredmény körvonalazódott, amely azt mutatja, az ellenzéki együttműködés le tudja győzni a Fidesz "kiskirályait", "elkezdődhet a nemzeti együttműködés rendszerének a lebontása".

Ez egy olyan felelősség, amelyet a választási eredmény tükrében is vállal az MSZP elnöksége és nem mond le - indokolt.

Hozzátette: az elnökség - az MSZP-t erősítve és egyben tartva - az önkormányzati választásokig azért fog küzdeni, hogy minél több településen fordulatot érjenek el.

Gratulált "az ellenzéki háziverseny győztesének", a Demokratikus Koalíciónak, valamint a Momentumnak az elért eredményhez. "De szeretném azt is világossá tenni, hogy ezt a választást sajnos a Fidesz nyerte meg" - fogalmazott.

Tóth Bertalan közölte, nincs bennük harag egyik ellenzéki párt irányába sem. Szerinte a számok azt mutatják, hogy szükség van az MSZP mögött álló hálózatra ahhoz, hogy az önkormányzati választáson sikert érjenek el.

Elmondta azt is, hogy mandátumát előzetes közlésének megfelelően nem veszi át, az MSZP választmánya szombaton dönt arról, ki képviselje az MSZP-Párbeszéd szövetségét a következő öt évben az EP-ben.

Kitért arra is, értékelni fogják a választás eredményét, az általuk képviselt politikát.

Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje sajnálatát fejezte ki, hogy csalódást okoztak a választóknak, de jó hírként beszélt arról, hogy az EP-választáson Európa-szerte megerősödtek a baloldali és a zöld erők.

Habár Magyarországon a Fidesz egyértelmű győzelmet aratott, de Európa-szerte a vártnál sokkal jobb eredményt értek el az európai integrációt erősíteni kívánó, Európát hatékonyabbá, igazságosabbá, zöldebbé tenni akaró politikai erők - mondta.
   

MTI
Címkék:
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
  Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
 • Varga Judit lesz az igazságügyi miniszter
  Varga Juditot, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárát jelöli igazságügyi miniszternek Orbán Viktor miniszterelnök, miután a jelenlegi tárcavezető, Trócsányi László elfoglalja képviselői helyét az Európai Parlamentben – derült ki szerda délután.
 • Kocsis: a legalkalmatlanabb lett az ellenzék főpolgármester-jelöltje
  A legalkalmatlanabb fővárosi polgármester lett az ellenzék jelöltje - reagált a Fidesz budapesti elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában szerda este az előválasztásra. Kocsis Máté hozzátette: Gyurcsány Ferencnek mindegy volt ki nyer, mert "Karácsony Gergely pórázának a végén is Gyurcsány Ferenc áll".
 • Gyurcsány Ferenc markában a szocialista szavazók
  Az európai parlamenti választásokon elért eredményének köszönhetően a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy stabilan a baloldal vezető, sőt idővel kizárólagos erejévé váljon. A jelenség részben a politikai környezet számukra kedvező alakulásával, részben pedig tudatos taktikai döntések sorával magyarázható – írja legfrissebb közleményében a Századvég.
MTI Hírfelhasználó