Thürmer: a Munkáspárt elérte célját
2019. május 27. 02:52

A Munkáspárt elérte célját, hiszen azon pártok közé tudott kerülni, amelyek listát tudtak állítani az európai parlamenti választásokra - mondta Thürmer Gyula pártelnök pártja eredményváróján vasárnap Budapesten.

A politikus úgy fogalmazott, a listaállítással lehetőséget tudtak teremteni az embereknek arra, hogy egy baloldali nemzeti ellenzéki program szavazzanak.

A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a szavazatok 99,9 százalékának összeszámlálása után a Munkáspárt a leadott szavazatok 0,42 százalékát, 14 385 szavazatot tudott begyűjteni. Thürmer Gyula szerint pártja stratégiai helyzete nem változott, és a mostani voksoláson a tavalyi országgyűlési választásokhoz képest még előrelépés is történt.

"A baloldal megszűnt létezni a magyar politikai életben" - értékelte az eredményeket. Azt mondta, a Demokratikus Koalíció nem baloldali, hanem liberális pártként jelent meg a 2019-es európai parlamenti választáson, így a Munkáspárt maradt az egyetlen jelentős baloldali párt a politikai színtéren.

Thürmer Gyula közölte, elvárják a megválasztott 21 magyar képviselőtől, hogy az Európai Parlamentben védjék meg Magyarország szuverenitását, függetlenségét, és küzdjenek az EU migrációs politikája ellen.

Kiemelte, a Munkáspárt a jövőben is azon fog fáradozni, hogy Európa a dolgozóké legyen, az Európai Unió pedig a gazdasági együttműködés fóruma és a béke színtere legyen. Örömét fejezte ki, hogy Európában a Munkáspárthoz hasonló szervezetek megtartották pozíciójukat, így maradtak szövetségesei a pártnak.

Az Európai Parlament magyar tagjainak választásán a Fidesz-KDNP 13, a Demokratikus Koalíció 4, a Momentum Mozgalom 2, az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik 1-1 mandátumot szerzett.

MTI
Címkék:
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
  Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
 • Varga Judit lesz az igazságügyi miniszter
  Varga Juditot, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárát jelöli igazságügyi miniszternek Orbán Viktor miniszterelnök, miután a jelenlegi tárcavezető, Trócsányi László elfoglalja képviselői helyét az Európai Parlamentben – derült ki szerda délután.
 • Kocsis: a legalkalmatlanabb lett az ellenzék főpolgármester-jelöltje
  A legalkalmatlanabb fővárosi polgármester lett az ellenzék jelöltje - reagált a Fidesz budapesti elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában szerda este az előválasztásra. Kocsis Máté hozzátette: Gyurcsány Ferencnek mindegy volt ki nyer, mert "Karácsony Gergely pórázának a végén is Gyurcsány Ferenc áll".
 • Gyurcsány Ferenc markában a szocialista szavazók
  Az európai parlamenti választásokon elért eredményének köszönhetően a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy stabilan a baloldal vezető, sőt idővel kizárólagos erejévé váljon. A jelenség részben a politikai környezet számukra kedvező alakulásával, részben pedig tudatos taktikai döntések sorával magyarázható – írja legfrissebb közleményében a Századvég.
MTI Hírfelhasználó