Robbantással fenyegetőzött egy férfi Malmöben
2019. június 10. 23:16

Tüzet nyitottak a svéd rendőrök egy férfira Malmö központi pályaudvarán. A férfi előzőleg az utasokat fenyegette, és azt állította, bomba van a hátizsákjában. A rendőrség egyelőre vizsgálja az angolul beszélő támadó indítékait. A hatóságok nem zárták ki, hogy a férfi terrortámadásra készült, ezért a városban megerősítették a biztonsági intézkedéseket – közölte az M1 Híradója.

Hétfőn délelőtt vettek körbe egy férfit a rendőrök Malmö központi pályaudvarán. Az agresszív férfi előzőleg állította, hogy bomba van nála, és az egyenruhásokat fenyegette. A rendőrök több lövést is leadtak a támadóra, aki a jelentések szerint a lábán sérült meg.

A pályaudvaron működő étterem egyik dolgozója szerint az egész akció nagyon gyorsan történt. A férfi csomagjában nem találtak bombát, a hatóságok azonban továbbra sem zárják ki azt, hogy a férfi terrortámadásra készült. A nyomozók viszont eddig nem tudták azonosítani a tört angolsággal beszélő gyanúsítottat, mert az általa megadott lakcímen sem találtak semmilyen személyazonosító iratot.

A svéd rendőrség a történtek után megerősítette a város forgalmasabb részeinek biztosítását. A lakosságot pedig arra kérték, hogy további értesítésig kerüljék el a belvárost.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • Fel vörösök, proletárok
  Hablatyolt, hogy zöld és szabad Budapestet akar, amit vissza kell foglalni. Hogy kitől, természetesen a magyar kormánytól.
 • Soros legyőzte Budapestet
  Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
 • Orbán: 1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak
  1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak a nemzetek Európájában - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából a Zeneakadémián rendezett díszünnepségen.
 • A teheráni konferencia idejéig vezethetők vissza az 1956-os forradalom előzményei
  Hatvanhárom évvel ezelőtt ezen a napon, Budapesten a műegyetemisták felvonulásával kezdődött az 1956-os forradalom. Közvetlen előzménye az egy nappal korábban tartott nagygyűlésük volt. De valójában az embereknek az ÁVH korlátlan hatalmából, a diktatórikus kormányzásból, a koncepciós perekből és a kommunista vezetésből lett elegük.
 • Mert fényesebb a kard
  A dicsőséget kivívtuk, a falatnyi szabadságunkat elveszítettük. Az elesettekből hősök, a kivégzettekből mártírok lettek. A világ bennünket csodált. Fejezet lettünk a történelemkönyvekben.
MTI Hírfelhasználó