Robbantással fenyegetőzött egy férfi Malmöben
2019. június 10. 23:16

Tüzet nyitottak a svéd rendőrök egy férfira Malmö központi pályaudvarán. A férfi előzőleg az utasokat fenyegette, és azt állította, bomba van a hátizsákjában. A rendőrség egyelőre vizsgálja az angolul beszélő támadó indítékait. A hatóságok nem zárták ki, hogy a férfi terrortámadásra készült, ezért a városban megerősítették a biztonsági intézkedéseket – közölte az M1 Híradója.

Hétfőn délelőtt vettek körbe egy férfit a rendőrök Malmö központi pályaudvarán. Az agresszív férfi előzőleg állította, hogy bomba van nála, és az egyenruhásokat fenyegette. A rendőrök több lövést is leadtak a támadóra, aki a jelentések szerint a lábán sérült meg.

A pályaudvaron működő étterem egyik dolgozója szerint az egész akció nagyon gyorsan történt. A férfi csomagjában nem találtak bombát, a hatóságok azonban továbbra sem zárják ki azt, hogy a férfi terrortámadásra készült. A nyomozók viszont eddig nem tudták azonosítani a tört angolsággal beszélő gyanúsítottat, mert az általa megadott lakcímen sem találtak semmilyen személyazonosító iratot.

A svéd rendőrség a történtek után megerősítette a város forgalmasabb részeinek biztosítását. A lakosságot pedig arra kérték, hogy további értesítésig kerüljék el a belvárost.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Száz nap alatt csak klímavészhelyzet lett
  Karácsony Gergely főpolgármester száz napja stadionstopot, olcsó BKV-t, rezsitámogatást, klímavédelmi intézkedéseket és egy szabadabb, zöldebb Budapestet ígért. A hangzatos programból és szólamokból azonban kórházstop, szimbolikus intézkedések, neki nem tetsző sajtótermék betiltásával való fenyegetés lett. Az új főpolgármester arra a legbüszkébb, hogy nemzetközi vállalások megtorpedózásával zsarolva sikerült választási ígéretének megvalósításához forrást szerezni.
 • Horváth János életútja a polgárosodás megrekedt pályája
  Horváth János hosszú életútja a meg nem valósult magyar polgárosodás pályájaként is felfogható - mondta Navracsics Tibor.
 • Atomenergia nélkül Európa nem lehet klímasemleges
  Atomenergia nélkül Európa nem tudja megvalósítani a klímasemlegességet 2050-re - mondta Szijjártó Péter Prágában.
MTI Hírfelhasználó