Legyőzte a bosnyákokat Csehországban a magyar női kosárválogatott
2019. június 14. 17:58

A magyar női kosárlabda-válogatott 25 ponttal nyert a bosnyák együttes ellen a csehországi felkészülési torna második napján, Prágában.

Eredmény, 2. forduló (a cseh szövetség honlapjáról):

Magyarország - Bosznia-Hercegovina 83-58 (26-18, 12-14, 23-6, 22-20)

A magyar csapat legjobb dobói: Határ 19, Zele 11, Simon 10, Dubei 10

Székely Norbert együttese az első perctől kezdve irányította a játékot, jól védekezett, a labdaszerzések után pedig könnyű kosarakat szerzett, így nyolc perc után már tizenegy ponttal vezetett.
   
A bosnyákok sem támadásban, sem védekezésben nem tudták felvenni a versenyt a magyarokkal, akik a második negyed első felében is jól védekeztek - ezt követően azonban feljött a rivális, így a nagyszünetben csak hat pont volt a magyar előny.
   
A második félidő első perceit megint "megnyomta" a magyar együttes, már 23 ponttal is vezetett az utolsó játékrész előtt, melyben aztán még tovább növelte előnyét.
   
Székely Norbert tanítványai - akik csütörtökön hét ponttal kikaptak a házigazda csehektől - a szombati zárókörben a lettek ellen lépnek pályára 15 órakor.
 

MTI
Címkék:
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
  Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
 • Varga Judit lesz az igazságügyi miniszter
  Varga Juditot, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárát jelöli igazságügyi miniszternek Orbán Viktor miniszterelnök, miután a jelenlegi tárcavezető, Trócsányi László elfoglalja képviselői helyét az Európai Parlamentben – derült ki szerda délután.
 • Kocsis: a legalkalmatlanabb lett az ellenzék főpolgármester-jelöltje
  A legalkalmatlanabb fővárosi polgármester lett az ellenzék jelöltje - reagált a Fidesz budapesti elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában szerda este az előválasztásra. Kocsis Máté hozzátette: Gyurcsány Ferencnek mindegy volt ki nyer, mert "Karácsony Gergely pórázának a végén is Gyurcsány Ferenc áll".
 • Gyurcsány Ferenc markában a szocialista szavazók
  Az európai parlamenti választásokon elért eredményének köszönhetően a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy stabilan a baloldal vezető, sőt idővel kizárólagos erejévé váljon. A jelenség részben a politikai környezet számukra kedvező alakulásával, részben pedig tudatos taktikai döntések sorával magyarázható – írja legfrissebb közleményében a Századvég.
MTI Hírfelhasználó