Miniszterelnökség: Karácsony ismét bizonyította alkalmatlanságát
2019. június 18. 18:54

Karácsony Gergely ismét bizonyította alkalmatlanságát - áll a Miniszterelnökség MTI-hez eljuttatott keddi, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke közös sajtótájékoztatójára reagáló közleményében.

Karácsony Gergely és Szabó Tímea azt sem tudja, hogy a megállapodás, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester kötött 2018 novemberében, összesen több mint 1000 milliárd forintnyi fejlesztést jelent Budapestnek - írták.
   
Szabó Tímea kedden azt mondta: pártja átfogó költségvetési módosító javaslatot nyújt be, továbbá beterjeszt egy "Budapest-csomagot" is 160 milliárd forint értékben. Karácsony Gergely a költségvetésben 85 milliárd forintot a lakhatásra csoportosítana át, 70 milliárdból részben a budapesti közösségi közlekedés finanszírozását oldaná meg, intenzív zöldterület-fejlesztésre 4 milliárdot fordítana, 3 milliárdból pedig bizonyos fővárosi színházakat támogatna.
   
A Miniszterelnökség erre reagálva úgy fogalmazott: "Karácsony Gergely polgármesterként még Zugló pénzügyeit sem tudja rendben tartani, a kerület gazdálkodása botrányoktól hangos, de már a főváros terhére költene el felelőtlenül százmilliárdokat".
   
A 2020-as költségvetés a családok költségvetése, így a budapesti családok életminőségének javításához és a főváros beruházásaira is biztosítja a szükséges forrásokat. A kormánynak az a meggyőződése, hogy Magyarország csak akkor lehet komoly ország, ha a fővárosa is komoly dolgokra vállalkozik - olvasható a közleményben.

Hozzátették: a cél, hogy "2030-ra Budapest az egyik legélhetőbb és legbiztonságosabb nagyváros legyen Európában, ennek érdekében a városvezetés és a kormány továbbra is közösen dolgozik a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában Budapest építésén".

MTI
Címkék:
 • Egy félrecsúszott Jeanne d’Arc
  Az már messziről is látszik, hogy ennek a témának két fontos vetülete van, kár, hogy erről az autentikus 168 óra megfeledkezett, vagy legalábbis összekevert.
 • Életben akar maradni – rasszista!
  A híres brit történész, Paul Johnson már 1983-ban megírta: „Ám a hetvenes évekre az ENSZ korrupt és demoralizált szervezet lett, és rosszul átgondolt beavatkozásaival inkább előmozdította, mint gátolta a kegyetlenséget.” (A modern kor, XX. Század Intézet, 2000.; 793. oldal)
 • Egy félrecsúszott Jeanne d’Arc
  Az már messziről is látszik, hogy ennek a témának két fontos vetülete van, kár, hogy erről az autentikus 168 óra megfeledkezett, vagy legalábbis összekevert.
 • Szellemi erőforrásaink kiaknázása
  Külföldi hungarológiai műhelyekre van szükség, hogy a még meglévő jóindulatú külföldi kutatóknak legyen hova fordulniuk, ha Magyarországról tudni akarnák az igazságot. Nem panaszkodni kell, hogy a külföldiek nem ismernek minket, hanem tenni is kellene ez ellen.
 • „Churchilli fordulat” előtt áll Boris Johnson
  A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök utódjaként.
MTI Hírfelhasználó