Galló: nem lehet kihagyni a V4-eket az uniós tisztségek elosztásából
2019. június 18. 22:06

Nem lehet kihagyni a V4-es országokat az európai uniós tisztségek elosztásából - mondta Galló Béla politológus kedd este az M1 aktuális csatornán.

Mint közölte, a visegrádi országok jó ideig meg fogják őrizni az egységüket az unión belül. Megfogalmazása szerint azt rebesgetik, hogy szlovák politikus kerülhet Federica Mogherini, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének helyére.

A politológus ezt azért nevezte különösen pikánsnak, mert a V4-es országok "köztudottan más álláspontot képviselnek, például a migráció ügyében", mint a politikai fősodor.
   
Galló Béla azt is lehetségesnek tartotja, hogy az Európai Tanács (ET) csütörtökön és pénteken esedékes ülésén még nem születnek meg végleges személyi döntések, azokról prognózisa szerint június végén döntenek majd.
 

MTI
Címkék:
  • Budapest felett az ég
    Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
  • Újra kell tanulnunk a demokráciát
    A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
MTI Hírfelhasználó