Nem mindennapi körülmények között sorsolták újra a Fradi-Ludogorecet
2019. június 19. 17:11

Ahogyan az kedden kora délután kiderült a magyar bajnok Ferencváros az utóbbi nyolc év összes bolgár bajnokságát megnyerő, kétszeres BL-csoportkörös Ludogorec Razgrad ellen mutatkozik be a labdarúgó Bajnokok ligája selejtezőjében.

Az első hírek még arról szóltak, hogy Sergei Rebrov együttese idegenben kezdheti majd a párharcot, később ez felcserélődött. Mostanra az is kiderült, miért.

Az Origo internetes portál sportrovata még kedden levelet írt az Európai Szövetségnek, melynek kézhezvételét követően az UEFA először csak a sorsolási táblát küldte el nekik, de az éjszaka folyamán megjött a részletes válasz is. Egy biztos, nem mindennapi hiba történt.

Az UEFA illetékese hosszan magyarázza az esetet, és így végül fény derült a történésekre.

A procedúra alkalmából a kiemeltek és a nem kiemelt csapatok táljából egy-egy golyót kell kivenni, és azt a középen álló üres tálba helyezni, majd megkeverni ezeket és sorsolni. A sorsolást végző személy ott követte el a hibát, hogy amikor megfogta a Ludogorec nevét tartalmazó golyót, azt nem tette bele a tálba, hanem úgy tekintette, hogy akkor ebben a golyóban lévő csapat lesz a pályaválasztó.

Magyarul, elmaradt a keverési procedúra.

Ezt a hibát a sorsolást levezető személy sem észlelte. Majd amikor vége lett a teljes sorsolásnak, az azt felügyelő cég – az Ernst and Young – jelezte az UEFA-nak a hibát. Ekkor rövid tanácskozás után úgy döntöttek, hogy a sorsolást meg kell ismételni.

De ezt a nyilvánosság már nem láthatta, mert mindez egy üres teremben zajlott le.

Mindent megismételtek tehát, ekkor már a keverés is megtörtént, majd elsőnek a Fradit húzták ki, tehát így a magyar csapat lett a pályaválasztó ennek a párharcnak az első felvonásán.

A levél végén az UEFA bocsánatot kér mindenkitől, de megjegyzik, hogy mindez a többi csapatra nem volt hatással, csak annyi a változás, hogy a Fradi nem idegenben, hanem hazai pályán kezdi meg a BL-selejtezőt.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy ezzel jól járt volna a magyar bajnokcsapat, hiszen általános gyakorlat, hogy a visszavágót hazai környezetben játszó csapat van kedvezőbb a helyzetben. Emlékezetes, hogy tavaly a MOL Vidi is mindhárom megnyert párharcát idegenben kezdhette.

Az UEFA eredeti angol nyelvű válaszlevele elérhető az Origo portálon.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
  Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
 • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
  „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
 • 50 éve lépett az első ember a Holdra
  Ötven éve volt a Holdra szállás. Az Egyesült Államok ezzel a lépéssel nyerte meg az űrversenyt a hidegháborúban. A sikeres landoláshoz szakemberek ezreinek munkájára volt szükség, közöttük magyarok szaktudására is.
 • Macron fegyverei
  Európa pillanatnyi állapotát jól jelzi, hogy a gazdasági bajoktól gyötört Franciaország odahaza nem igazán népszerű köztársasági elnöke, Emmanuel Macron az unió legaktívabb politikusa, szándéka szerint jövőjének meghatározó formálója.
 • Brenzovics: Ez össznemzeti ügy, megmaradásunk a tét
  Sajnálatos módon a Központi Választási Bizottság az ukrán törvényi előírásokkal ellentétben nem hozott létre magyar választási körzetet. Ráadásul huszonnyolc év után először fordult elő olyan, hogy egyetlen ukrán párt sem ajánlott fel az Ukrajnában élő kisebbségek számára pártlistán befutó helyet.
MTI Hírfelhasználó