Bakondi: Sikerült elfogadtatni azt, ami hazánknak fontos
2019. június 22. 10:58

Sikerült elfogadtatni az Európai Unió (EU) tagállami vezetőinek csúcsértekezletén azokat a törekvéseket, amelyeket Magyarország kiemeltként kezelt – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en péntek este.  Bakondi György azt mondta, hogy az EU-nak a következő ciklusra vonatkozó elfogadott stratégiai céljai tartalmazzák többi között a határbiztonság megerősítését, és a bajba került országok segítését is.

A belbiztonsági főtanácsadó azt hangoztatta, hogy azok, „akik a migrációt pártoló és a nemzetállamokat visszaszorítani törekvő politikai szerepvállalással” tűntek ki, már nem jelöltek az uniós intézmények vezető tisztségeire.

Magyarország végig ellenezte az előző összetételű Európai Parlament egyes bizottságainak arra irányuló elgondolásait, hogy a bevándorlás legalizálásával oldják meg a migrációs válságot – mondta Bakondi György.

MTI - M1
Címkék:
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó