Bakondi: Sikerült elfogadtatni azt, ami hazánknak fontos
2019. június 22. 10:58

Sikerült elfogadtatni az Európai Unió (EU) tagállami vezetőinek csúcsértekezletén azokat a törekvéseket, amelyeket Magyarország kiemeltként kezelt – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en péntek este.  Bakondi György azt mondta, hogy az EU-nak a következő ciklusra vonatkozó elfogadott stratégiai céljai tartalmazzák többi között a határbiztonság megerősítését, és a bajba került országok segítését is.

A belbiztonsági főtanácsadó azt hangoztatta, hogy azok, „akik a migrációt pártoló és a nemzetállamokat visszaszorítani törekvő politikai szerepvállalással” tűntek ki, már nem jelöltek az uniós intézmények vezető tisztségeire.

Magyarország végig ellenezte az előző összetételű Európai Parlament egyes bizottságainak arra irányuló elgondolásait, hogy a bevándorlás legalizálásával oldják meg a migrációs válságot – mondta Bakondi György.

MTI - M1
Címkék:
  • Orbán: Közép-Európa lesz Európa jövője
    Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy "mi vagyunk Európa jövője", és "készen is állunk erre a küldetésre" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.
  • Híd épül a rendező pályaudvar felett
    Több fejlesztéssel erősíti az állami beruházó a körvasút Kelenföld és Ferencváros közötti szakaszát: a Déli összekötő híd bővítése mellett Ferencváros állomáson belül is feloldanak egy szűk keresztmetszetet, és ennek érdekében hidat építenek a vágányok fölött. A körvasúton jelentős S-Bahn-fejlesztéseket terveznek, így új megállót kap a Kopaszi-gát és a tervezett észak-csepeli városrész is.
  • Az aréna jelesre vizsgázott
    Megnyílt az új Puskás Ferenc Stadion, az ország legnagyobb sportlétesítménye. Két és fél év alatt épült fel és megfelel a mai kor minden követelményének. Több mint 67 ezer ülőhely van benne, de koncertek esetén akár nyolcvanezer embert is be tud majd fogadni.
MTI Hírfelhasználó