Friss hírek az új magyar BMW-gyárról
2019. június 24. 16:13

Az előzetes terveknek megfelelően halad a BMW-csoport debreceni üzemének kivitelezése. A beruházás kapcsán egymilliárd eurót fektetnek be, és a gyár éves kapacitását 150 ezer járműben határozták meg. Úgy tűnik tehát, hogy a motorgyártást nem tervezik Debrecenbe telepíteni - mondta a bajor BMW-konszern kommunikációs illetékese, Sandra Schillmöller a Világgazdaságnak.

Korábban arról lehetett hallani, hogy a hajdúsági üzemben 2023-ban kezdődhet meg a termelés, de a BMW munkatársa erre reagálva most azt mondta, hogy a dátumról egyelőre nem tudnak konkrét információval szolgálni, ez a projekt jelenlegi állapotában túl korai lenne. Ugyanakkor emlékeztetett, hogy zajlik a körülbelül 12 hónaposra tervezett tereprendezés a debreceni ipari helyszínen. A BMW a gyár befejezéséig több mint ezer munkahelyen kíván betölteni. Egyelőre három pozíciót hirdettek meg egy magyar karrieroldalon.

Világgazdaság
Címkék:
  • "Teljesítmény nélkül semmi sem megy!"
    A legtöbb menekülttáborban jól szervezik az életet, rendben mennek a mindennapok, de hiányzik az egész mögül a kiút. Egy menekülttábori életnek átmeneti jellege van, tragédia, ha ez változatlanná csontosodott. A mi programunk viszont pont arra épül, hogy abban nyújtunk támogatást, ami a szülőföldön való hosszú távú maradás perspektívájához kell.
  • Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe
    Napjainkban öt nagy nemzetközi fejlesztési bank székhelye található az Európai Unió területén, de egyik sem a közép-kelet-európai régióban, így az NBB Budapestre költözése Magyarország és a régió pénzügyi szerepét erősíti.
  • Folytatódik az 1956 utáni megtorló perek feltárása
    Volt olyan gyilkosság miatti elítélés, ahol még azt sem rögzítették, kit, hol, mikor öltek meg.
MTI Hírfelhasználó