Családokra tett sértő megjegyzést Szabó Tímea
2019. június 24. 23:26

Néhány héttel azelőtt, hogy Szabó Tímea parlamenti felszólalásában Orbán Viktor kormányfőt tette felelőssé a Hableány turistahajó tragédiájáért, a Párbeszéd társelnöke családokat, embereket sértegetett a Klubrádió műsorában.

Csöveseket és lepusztult családokat emlegetett az üresen álló bérlakások kapcsán a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában a Párbeszéd társelnöke. Szabó Tímea a lakhatási helyzetről szóló parlamenti ülés apropóján arról beszélt, hogy a devizahitelek vagy más miatt lakhatás nélküli emberek, családok beköltözhetnének az üres bérlakásokba. Amikor a műsorvezető megjegyezte, hogy ezek az ingatlanok nem véletlenül állnak üresen, mert az ország elnéptelenedő régióiban vannak, Szabó Tímea hosszas monológba kezdett.

– Nem úgy kell számolni, hogy ezekbe a lakásokba nem tudom milyen csövesek költöznek. Ezek olyan idősek, egyedülálló édesanyák vagy éppen teljesen jól szituált családok, amelyek egyszerűen azért kerültek ilyen helyzetbe, mert elvesztették a munkájukat, megbetegedtek, a háromszorosára ment fel a törlesztőrészlet, amit már nem tudtak kigazdálkodni – fogalmazott Szabó Tímea, aki szerint nem arra kell gondolni, hogy „mindenféle lepusztult családoknak” kell itt helyet biztosítani.

A Párbeszéd társelnökének rövid időn belül ez már a második sértő és durva nyilatkozata. Emlékezetes: Szabó múlt hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések órájában egyenesen arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök okozta a Hableány turistahajó tragédiáját. A politikus kérdőre vonta a kormányfőt, azt állítva, hogy gyilkosság történt a Dunán, amely mögött Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, Orbán Ráhel és a kormányfő profitéhsége áll.

– A cél, hogy minél nagyobb profit és káosz legyen a Dunán – mondta Szabó Tímea, hozzátéve, hogy a miniszterelnök még együttérzését sem fejezte ki a tragédia után. Orbán Viktor miniszterelnök úgy reagált Szabó Tímea megdöbbentő támadására, hogy harminc éve teljesít szolgálatot, de ennél ízléstelenebb hozzászólást még nem hallott.

Szabó Tímea az idei EP-választás előtti utolsó parlamenti ülésen sem bírt magával, mert amikor éppen Jávor Benedek mellett kampányolt, akkor azt találta mondani, hogy ilyen emberekre van szükség az Európai Parlamentben és nem olyanokra, mint önök, akik két forintért az anyjukat is eladják. Ezen a ponton Kövér László házelnök megvonta Szabó Tímeától a szót, és közölte vele: „Szégyellje magát, a Parlamentben van, nem egy kocsmában.”

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • A parlamenti agresszió megfékezése
  A jelenlegi balliberális ellenzék szinte napra pontosan egy éve, tavaly december 12. óta sorozatosan felrúgja a parlamenti élet normális menetét.
 • A fővárosiak döntő többsége a Liget-projekt mellett áll
  A tervek ismeretében a megkérdezett fővárosiak hetven százaléka támogatja a Liget Budapest projektet, a fejlesztések elfogadottsága pedig a fiatalok, családosok és a parkot övező belvárosi kerületekben kimagasló. Európa legnagyobb kulturális városfejlesztése során nemcsak ikonikus kortárs múzeumi épületekkel gazdagodik Budapest, hanem a Városliget zöldfelülete is megújul és nő a lebetonozott területek parkosításával.
 • Bayer Zsolt: Se nem róka, se nem nyúl...
  Szóval előugrottak ők ketten, és elmagyarázták, hogy ők azok, de nem ők azok. Nem ők azok, ők ilyesféle dolgokkal nem töltenek időt, ellenben egy szörnyű, aljas és mocskos zsarolás áldozatai.
MTI Hírfelhasználó