Wimbledon - Stollár győzelmével maradt magyar női teniszező
2019. június 25. 21:22

Stollár Fanny nyert kedden a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában.

A világranglistán 229. Stollár a kvalifikációban 11. helyen kiemelt japán Hibino Naóval (117.) találkozott, pályafutása során először.
   
A 20 éves magyar játékos rosszul kezdett, azonnal elveszítette adogatójátékát, 24 éves riválisa pedig a korán megszerzett brékelőnyt egészen 5:4-ig megőrizte: ekkor Stollár több nyerő ütést bemutatott, egyúttal négy játszmalabdát hárítva egyenlített. A magyar játékos ezt követően remekül szervált, több ászt is ütött, majd rövidítésben megnyerte az 50 percig tartó nyitófelvonást.
   
A második szettben Hibino villámrajtot vett, két brékkel 4:0-ra elhúzott, és bár Stollárnak is voltak fogadóesélyei - összesen hét -, ezek közül csak egyet tudott kihasználni, így a japán teniszező egyenlített.
   
A döntő felvonás első hét játéka tíz bréklehetőséget hozott: Hibino és Stollár is ötből egyet tudott kihasználni, így a végjátékot egyenlő állásról kezdték a játékosok. Az ezt követő szervagémek nem hoztak sok izgalmat, ám 6:6-nál az addig jóval kevesebbet hibázó japán teniszező egy kettős hiba mellett háromszor rontott, így kis túlzással odaajándékozta adogatójátékát Stollárnak.

A magyar játékos a mérkőzés megnyeréséért szerválhatott, ám ez nem sikerült neki, így folytatódott tovább a küzdelem. Három játékkal később Hibino ismét négyszer hibázott az adogatásánál, Stollár pedig ezt a lehetőséget már kihasználta, így 2 óra 43 perces csata végén bejutott a második fordulóba, ahol a lengyel Katarzyna Kawával (217.) találkozik.

A nőknél a sorozatban húsz Grand Slam-tornán főtáblás Babos Tímea, illetve Bondár Anna már búcsúzott, így amennyiben Stollár sem veszi sikerrel a selejtezőt, a 2014-es Roland Garros óta először rendeznek egyéniben magyar női teniszező nélkül GS-versenyt.

A férfiaknál hétfőn Balázs Attila a második körbe jutott, ahol szerdán az ukrán Ilija Marcsenkóval csap össze. A főtáblához - melyen Fucsovics Márton ott van - mindkét nem selejtezőjében három mérkőzést kell nyerni.

Eredmény, női selejtező, 1. forduló:
Stollár Fanny-Hibino Nao (japán, 11.) 7:6 (7-2), 2:6, 10:8
korábban:
Sabine Lisicki (német)-Babos Tímea (27.) 6:3, 3:6, 6:3
Ekaterine Gorgodze (georgiai)-Bondár Anna 7:6 (7-5), 7:6 (7-4) 

MTI
Címkék:
 • Fel vörösök, proletárok
  Hablatyolt, hogy zöld és szabad Budapestet akar, amit vissza kell foglalni. Hogy kitől, természetesen a magyar kormánytól.
 • Soros legyőzte Budapestet
  Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
 • Mert fényesebb a kard
  A dicsőséget kivívtuk, a falatnyi szabadságunkat elveszítettük. Az elesettekből hősök, a kivégzettekből mártírok lettek. A világ bennünket csodált. Fejezet lettünk a történelemkönyvekben.
 • Ha laza f*szi vagy, megnyerted a fiatalokat!
  Bízzunk-e abban, hogy a jóízlés győzedelmeskedik majd? Nem javaslom. Ugyanis a kormánygyűlölők már most tapsolnak a lábvízben állva, szotyolázva.
 • Elengedhetetlen a főváros állásfoglalása a beruházásokról
  A kormány továbbra is elkötelezett az állami forrásokból megvalósuló budapesti beruházások mellett, ha ezek megvalósítását a kormány és a fővárosi önkormányzat közötti konszenzus övezi - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Budapesten, a Kormányinfón.
MTI Hírfelhasználó