Wimbledon - Stollár győzelmével maradt magyar női teniszező
2019. június 25. 21:22

Stollár Fanny nyert kedden a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában.

A világranglistán 229. Stollár a kvalifikációban 11. helyen kiemelt japán Hibino Naóval (117.) találkozott, pályafutása során először.
   
A 20 éves magyar játékos rosszul kezdett, azonnal elveszítette adogatójátékát, 24 éves riválisa pedig a korán megszerzett brékelőnyt egészen 5:4-ig megőrizte: ekkor Stollár több nyerő ütést bemutatott, egyúttal négy játszmalabdát hárítva egyenlített. A magyar játékos ezt követően remekül szervált, több ászt is ütött, majd rövidítésben megnyerte az 50 percig tartó nyitófelvonást.
   
A második szettben Hibino villámrajtot vett, két brékkel 4:0-ra elhúzott, és bár Stollárnak is voltak fogadóesélyei - összesen hét -, ezek közül csak egyet tudott kihasználni, így a japán teniszező egyenlített.
   
A döntő felvonás első hét játéka tíz bréklehetőséget hozott: Hibino és Stollár is ötből egyet tudott kihasználni, így a végjátékot egyenlő állásról kezdték a játékosok. Az ezt követő szervagémek nem hoztak sok izgalmat, ám 6:6-nál az addig jóval kevesebbet hibázó japán teniszező egy kettős hiba mellett háromszor rontott, így kis túlzással odaajándékozta adogatójátékát Stollárnak.

A magyar játékos a mérkőzés megnyeréséért szerválhatott, ám ez nem sikerült neki, így folytatódott tovább a küzdelem. Három játékkal később Hibino ismét négyszer hibázott az adogatásánál, Stollár pedig ezt a lehetőséget már kihasználta, így 2 óra 43 perces csata végén bejutott a második fordulóba, ahol a lengyel Katarzyna Kawával (217.) találkozik.

A nőknél a sorozatban húsz Grand Slam-tornán főtáblás Babos Tímea, illetve Bondár Anna már búcsúzott, így amennyiben Stollár sem veszi sikerrel a selejtezőt, a 2014-es Roland Garros óta először rendeznek egyéniben magyar női teniszező nélkül GS-versenyt.

A férfiaknál hétfőn Balázs Attila a második körbe jutott, ahol szerdán az ukrán Ilija Marcsenkóval csap össze. A főtáblához - melyen Fucsovics Márton ott van - mindkét nem selejtezőjében három mérkőzést kell nyerni.

Eredmény, női selejtező, 1. forduló:
Stollár Fanny-Hibino Nao (japán, 11.) 7:6 (7-2), 2:6, 10:8
korábban:
Sabine Lisicki (német)-Babos Tímea (27.) 6:3, 3:6, 6:3
Ekaterine Gorgodze (georgiai)-Bondár Anna 7:6 (7-5), 7:6 (7-4) 

MTI
Címkék:
 • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
  Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
 • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
  „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
 • 50 éve lépett az első ember a Holdra
  Ötven éve volt a Holdra szállás. Az Egyesült Államok ezzel a lépéssel nyerte meg az űrversenyt a hidegháborúban. A sikeres landoláshoz szakemberek ezreinek munkájára volt szükség, közöttük magyarok szaktudására is.
 • Macron fegyverei
  Európa pillanatnyi állapotát jól jelzi, hogy a gazdasági bajoktól gyötört Franciaország odahaza nem igazán népszerű köztársasági elnöke, Emmanuel Macron az unió legaktívabb politikusa, szándéka szerint jövőjének meghatározó formálója.
 • Brenzovics: Ez össznemzeti ügy, megmaradásunk a tét
  Sajnálatos módon a Központi Választási Bizottság az ukrán törvényi előírásokkal ellentétben nem hozott létre magyar választási körzetet. Ráadásul huszonnyolc év után először fordult elő olyan, hogy egyetlen ukrán párt sem ajánlott fel az Ukrajnában élő kisebbségek számára pártlistán befutó helyet.
MTI Hírfelhasználó