Az MMA képzőművészeinek alkotásaiból nyílik kiállítás Passauban
2019. június 26. 14:48

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) huszonhárom, nemzetközi szinten is kiemelkedő képzőművészének alkotásaiból nyílik kiállítás július 5-én Németországban, a Passaui Modern Művészetek Múzeumában.

Az MMA szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Magyarország müncheni főkonzuljának, Tordai-Lejkó Gábornak a kezdeményezésére megvalósuló, Verstrichene Zeit - Elfolyó idő címet viselő tárlat a "30 éve szabadon" emlékév programsorozataihoz kapcsolódik.

A Stefanovits Péter és Alapfy László kurátori koncepciója alapján összeállított anyagban 23 nemzetközileg is kiemelkedő magyar képzőművész - köztük Szemadám György festőművész, Farkas Ádám szobrász és Orosz István grafikusművész - munkái lesznek láthatóak, amelyeket az 1989-es határnyitás ihletett.

Stefanovits Péter szerint a tárlat célja a jelenkori magyar képzőművészet sokszínűségének bemutatása mellett, hogy az 1989-es történelmi fordulat lényegét érzékeltető műveket vigyenek Passauba.

A megnyitón Dresch Mihály jazzszaxofonos zenél, beszédet mond mások mellett Bernd Sibler tudományért és művészetért felelős bajor tartományi miniszter, Urban Mangold, Passau polgármestere, Balog Zoltán társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos, valamint Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára.

A kiállításon még Aknay János, Árendás József, Bakos István, Barabás Márton, Baráth Ferenc, Csáji Attila, Elekes Károly, Gaál József, Jovián György, Kovács Péter, Kulinyi István, Lajta Gábor, M. Novák András, Prutkay Péter, Stefanovits Péter, Szabó Menyhért, valamint Szabó Tamás, Szőcs Miklós TUI, Szurcsik József és Véssey Gábor munkái lesznek láthatóak.

A Passauban szeptember 29-ig látogatható tárlatot Berlinben is bemutatják decemberben.

MTI
Címkék:
 • Fel vörösök, proletárok
  Hablatyolt, hogy zöld és szabad Budapestet akar, amit vissza kell foglalni. Hogy kitől, természetesen a magyar kormánytól.
 • Soros legyőzte Budapestet
  Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
 • Mert fényesebb a kard
  A dicsőséget kivívtuk, a falatnyi szabadságunkat elveszítettük. Az elesettekből hősök, a kivégzettekből mártírok lettek. A világ bennünket csodált. Fejezet lettünk a történelemkönyvekben.
 • Ha laza f*szi vagy, megnyerted a fiatalokat!
  Bízzunk-e abban, hogy a jóízlés győzedelmeskedik majd? Nem javaslom. Ugyanis a kormánygyűlölők már most tapsolnak a lábvízben állva, szotyolázva.
 • Elengedhetetlen a főváros állásfoglalása a beruházásokról
  A kormány továbbra is elkötelezett az állami forrásokból megvalósuló budapesti beruházások mellett, ha ezek megvalósítását a kormány és a fővárosi önkormányzat közötti konszenzus övezi - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Budapesten, a Kormányinfón.
MTI Hírfelhasználó