Karácsony ellen szállna ringbe Tarlós István
2019. június 26. 15:27

„Hogy ne mondhassák, csak utólag mondom, ha nekem kellene ellenfelet választanom, valószínűleg Karácsonyt választanám a három közül” – közölte lapunkkal Tarlós István főpolgármester még azt megelőzően, hogy lezárult volna a voksolás, és kihirdették volna a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjeinek előválasztási eredményét. Az aHang által szervezett, nem hivatalos előválasztáson Kálmán Olga (DK) Karácsony Gergely, (MSZP-Párbeszéd), Kerpel-Frónius Gábor (Momentum) mérkőzött meg.

Az ellenzéki előválasztáson hétfő délelőtt elérte az 50 ezret a szavazók száma. A ma déli urnazárásig 68359-en adták le szavazatukat, így a több mint 1 300 000 fővárosi szavazópolgár mindössze öt százaléka vett részt a voksoláson. A szavazatok számlálása után, körülbelül 6 órakor várható végeredmény a Civil Választási Bizottság ígérete szerint.

Mint ismert, az előválasztás év elején tartott első fordulóján az MSZP fővárosi képviselője, Horváth Csaba és a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely közül választhatták ki a budapestiek, hogy ki legyen az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Szolidaritás közös jelöltje a főpolgármesteri posztra. Akkor Összesen valamivel több mint 34 ezer szavazat jött össze, melyből 27 ezer feletti voks támogatta Karácsony Gergelyt, 6500 pedig Horváth Csabát, és csupán 81 lett érvénytelen. Bár Karácsony fölényesen nyerte az első fordulót, az EP-választást követően a két strasbourgi mandátumban megtestesülő sikerén felbátorodó Momentum saját jelölttel, Kerpel-Fronius Gáborral rukkolt elő, a DK pedig kihátrált Karácsony Gergely mögül, akivel szemben a korábbi műsorvezetőt, Kálmán Olgát indították.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
  Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
 • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
  „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
 • 50 éve lépett az első ember a Holdra
  Ötven éve volt a Holdra szállás. Az Egyesült Államok ezzel a lépéssel nyerte meg az űrversenyt a hidegháborúban. A sikeres landoláshoz szakemberek ezreinek munkájára volt szükség, közöttük magyarok szaktudására is.
 • Macron fegyverei
  Európa pillanatnyi állapotát jól jelzi, hogy a gazdasági bajoktól gyötört Franciaország odahaza nem igazán népszerű köztársasági elnöke, Emmanuel Macron az unió legaktívabb politikusa, szándéka szerint jövőjének meghatározó formálója.
 • Brenzovics: Ez össznemzeti ügy, megmaradásunk a tét
  Sajnálatos módon a Központi Választási Bizottság az ukrán törvényi előírásokkal ellentétben nem hozott létre magyar választási körzetet. Ráadásul huszonnyolc év után először fordult elő olyan, hogy egyetlen ukrán párt sem ajánlott fel az Ukrajnában élő kisebbségek számára pártlistán befutó helyet.
MTI Hírfelhasználó