Karácsony ellen szállna ringbe Tarlós István
2019. június 26. 15:27

„Hogy ne mondhassák, csak utólag mondom, ha nekem kellene ellenfelet választanom, valószínűleg Karácsonyt választanám a három közül” – közölte lapunkkal Tarlós István főpolgármester még azt megelőzően, hogy lezárult volna a voksolás, és kihirdették volna a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjeinek előválasztási eredményét. Az aHang által szervezett, nem hivatalos előválasztáson Kálmán Olga (DK) Karácsony Gergely, (MSZP-Párbeszéd), Kerpel-Frónius Gábor (Momentum) mérkőzött meg.

Az ellenzéki előválasztáson hétfő délelőtt elérte az 50 ezret a szavazók száma. A ma déli urnazárásig 68359-en adták le szavazatukat, így a több mint 1 300 000 fővárosi szavazópolgár mindössze öt százaléka vett részt a voksoláson. A szavazatok számlálása után, körülbelül 6 órakor várható végeredmény a Civil Választási Bizottság ígérete szerint.

Mint ismert, az előválasztás év elején tartott első fordulóján az MSZP fővárosi képviselője, Horváth Csaba és a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely közül választhatták ki a budapestiek, hogy ki legyen az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Szolidaritás közös jelöltje a főpolgármesteri posztra. Akkor Összesen valamivel több mint 34 ezer szavazat jött össze, melyből 27 ezer feletti voks támogatta Karácsony Gergelyt, 6500 pedig Horváth Csabát, és csupán 81 lett érvénytelen. Bár Karácsony fölényesen nyerte az első fordulót, az EP-választást követően a két strasbourgi mandátumban megtestesülő sikerén felbátorodó Momentum saját jelölttel, Kerpel-Fronius Gáborral rukkolt elő, a DK pedig kihátrált Karácsony Gergely mögül, akivel szemben a korábbi műsorvezetőt, Kálmán Olgát indították.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Budapest felett az ég
    Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
  • Újra kell tanulnunk a demokráciát
    A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
MTI Hírfelhasználó