Karácsony Gergely nyerte az előválasztást
2019. június 26. 18:38

Karácsony Gergely nyerte a fővárosi előválasztás második fordulóját – jelentette be Magyar György, a folyamatot lebonyolító Civil Választási Bizottság (CVB) elnöke szerda este.

Az MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás főpolgármester-jelöltje 33 ezer vokssal húzta be a versenyt. A Demokratikus Koalíció által támogatott, független Kálmán Olga 25 ezerrel vokssal a második helyen zárt, míg a momentumos Kerpel-Fronius Gábor csaknem 9800 szavazatot szerzett.
 
Az egy héten át tartó folyamaton csaknem 70 ezren voksoltak. Kerpel-Fronius Gábor gratulált Karácsonynak, aki szerinte le fogja győzni a kormánypárti Tarlós Istvánt ősszel.
 
– Ahogy megígértem: holnap felhívom Karácsonyt és megkérdezem, miben lehetek a segítségére – fogalmazott. Kálmán Olga nem vett részt az eredményhirdetésen. 
Karácsony Gergely arról beszélt, hogy a mai választásnak sok győztesen van. – Ebből a hazából nem sikerült elüldözni a demokrácia szellemét, az ellenzék képes együttműködni – fogalmazott a győztes, majd hosszú köszönetnyilvánításba kezdett, kiemelve Kerpel-Froniust és Kálmán Olgát.
 
„Sok Gábort és sok Olgát a magyar közéletbe” - üzente.
 
– Mindig van fent, mindig van lent, de feladni sosem szabad – hangsúlyozta Karácsony, hozzátéve: az ellenzéki oldalon véget ért a rivalizálás korszaka. Karácsony ígéretet tett arra is, hogy nagyon rövid időn belül le kell zárni a fővárosi ellenzéki megállapodásokat.
 
 
Fotó: Markoszov Szergej / Népszava
Népszava
Címkék:
  • Budapest felett az ég
    Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
  • Újra kell tanulnunk a demokráciát
    A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
MTI Hírfelhasználó