Karácsony Gergely nyerte az előválasztást
2019. június 26. 18:38

Karácsony Gergely nyerte a fővárosi előválasztás második fordulóját – jelentette be Magyar György, a folyamatot lebonyolító Civil Választási Bizottság (CVB) elnöke szerda este.

Az MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás főpolgármester-jelöltje 33 ezer vokssal húzta be a versenyt. A Demokratikus Koalíció által támogatott, független Kálmán Olga 25 ezerrel vokssal a második helyen zárt, míg a momentumos Kerpel-Fronius Gábor csaknem 9800 szavazatot szerzett.
 
Az egy héten át tartó folyamaton csaknem 70 ezren voksoltak. Kerpel-Fronius Gábor gratulált Karácsonynak, aki szerinte le fogja győzni a kormánypárti Tarlós Istvánt ősszel.
 
– Ahogy megígértem: holnap felhívom Karácsonyt és megkérdezem, miben lehetek a segítségére – fogalmazott. Kálmán Olga nem vett részt az eredményhirdetésen. 
Karácsony Gergely arról beszélt, hogy a mai választásnak sok győztesen van. – Ebből a hazából nem sikerült elüldözni a demokrácia szellemét, az ellenzék képes együttműködni – fogalmazott a győztes, majd hosszú köszönetnyilvánításba kezdett, kiemelve Kerpel-Froniust és Kálmán Olgát.
 
„Sok Gábort és sok Olgát a magyar közéletbe” - üzente.
 
– Mindig van fent, mindig van lent, de feladni sosem szabad – hangsúlyozta Karácsony, hozzátéve: az ellenzéki oldalon véget ért a rivalizálás korszaka. Karácsony ígéretet tett arra is, hogy nagyon rövid időn belül le kell zárni a fővárosi ellenzéki megállapodásokat.
 
 
Fotó: Markoszov Szergej / Népszava
Népszava
Címkék:
 • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
  Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
 • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
  „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
 • 50 éve lépett az első ember a Holdra
  Ötven éve volt a Holdra szállás. Az Egyesült Államok ezzel a lépéssel nyerte meg az űrversenyt a hidegháborúban. A sikeres landoláshoz szakemberek ezreinek munkájára volt szükség, közöttük magyarok szaktudására is.
 • Macron fegyverei
  Európa pillanatnyi állapotát jól jelzi, hogy a gazdasági bajoktól gyötört Franciaország odahaza nem igazán népszerű köztársasági elnöke, Emmanuel Macron az unió legaktívabb politikusa, szándéka szerint jövőjének meghatározó formálója.
 • Brenzovics: Ez össznemzeti ügy, megmaradásunk a tét
  Sajnálatos módon a Központi Választási Bizottság az ukrán törvényi előírásokkal ellentétben nem hozott létre magyar választási körzetet. Ráadásul huszonnyolc év után először fordult elő olyan, hogy egyetlen ukrán párt sem ajánlott fel az Ukrajnában élő kisebbségek számára pártlistán befutó helyet.
MTI Hírfelhasználó