Elhunyt Momir Bulatovic volt montenegrói elnök
2019. június 30. 22:01

Elhunyt Momir Bulatovic volt montenegrói elnök vasárnap - közölte értesülését a Vijesti.me podgoricai hírportál.

A hírportál információi szerint a 62 éves egykori elnök feltehetőleg szívrohamban halt meg.

Momir Bulatovic 1990 és 1998 volt Montenegró elnöke, majd 1998 és 2000 között Jugoszlávia szövetségi kormányának elnöke volt a diktátornak is nevezett Slobodan Milosevic bukásáig.

A jelenlegi köztársasági elnök, Milo Djukanovic pártjának, a Szocialisták Demokratikus Pártjának (DPS) a vezetője volt 1997-ig, amikor kilépett a pártból, mert ő a szerbeket és Slobodan Milosevic politikáját támogatta, Djukanovic viszont szeretett volna elszakadni ettől a politikai vonaltól. Bulatovic ekkor alapította meg a Szocialista Néppártot (SNP).

MTI
Címkék:
  • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
    Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
  • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
    „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
MTI Hírfelhasználó