Békéscsaba: Honvéd hagyományőrző fesztivál másodszor
2019. július 5. 09:36

Különleges találkozó színhelye volt a Békéscsaba-Gerlai Wenckheim kastély udvara. Az egykori kastélykertben a magyar hadtörténelem elevenedett meg az Árpád-kortól napjainkig. Az ország több tájáról és még a határon túlról, a közeli Nagyváradról is érkeztek katonai hagyományőrző csoportok, olyan emberek akik szívügyüknek tekintik a magyar katonai hagyományok ébrentartását.

h3.jpg

A megrendezett Hagyományőrző Fesztivált immár második alkalommal szervezte meg a Békés Megyei Károlyi Huszár és Honvéd Hagyományőrző és Kulturális Egyesület.

A rendezvényen a római kori legionáriusok, honfoglalók, középkori íjászok, hajdúk, kuruc lovasok, ’48-as huszárok és honvédek, első és második világháborús bakák és nem utolsó sorban a mai kor katonái mutatkoztak be.

A statikus bemutatók mellett a különböző korok harcászati előadásai is szórakoztatták az érdeklődőket. A Békés megyei 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalj 16 katonájának egy órás bemutatója hatalmas sikert aratott. Közelharc, járőrtevékenység, lesállás, kiserejű támadás elhárítása, valamint sebesült kiemelés szerepelt a bemutató forgatókönyvében, amelyre a területvédelmi zászlóalj katonái júniusban, a hétvégéken készültek fel. Kiképzőjük Susánszki Attila főtörzsőrmester volt.

Fotó: Dinya Magdolna tartalékos szakaszvezető

honvedelem.hu
Címkék:
  • Bayer Zsolt: A lázadó
    Csak egyet tudhatunk biztosan: Gyurcsány Fletó nem „lázadozó egyetemista” volt, hanem egy ócska, gyáva, sunyi, társait eláruló, komcsi vizesnyolcas.
  • Mad Max és a balliberális szakértők
    Ötvenezernél többen igényelték a családvédelmi akció valamelyik elemét, így például a babaváró támogatást, a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményét vagy éppen a jelzáloghitel elengedését.
  • Európa az őt alkotó tagállamoktól lehet erős
    Európa attól lesz erős, ha az őt alkotó tagállamok is erősek lesznek, nem pedig attól, hogy Brüsszel erős, a tagállamok pedig gyengék - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Fidesz-KDNP országjárásának tiszafüredi helyszínén.
MTI Hírfelhasználó