Bolsonaro: Ha Merkel és Macron megmutatja, leállítom az erdőirtást
2019. július 5. 20:53

A brazíliai erdőirtásokat érintő európai kritikákra reagált a brazil elnök, aki megválasztása utáni egyik első intézkedéseként megkönnyítette az Amazonas-medence esőerdeinek kivágását. Ezek az összefüggő erdőségek állítják elő a légkörben található oxigén 20 százalékát. Jair Bolsonaro az őt ért bírálatok miatt a francia elnököt és a német kancellárt kritizálta.

„Meghívtam Emmanuel Macront és Angela Merkelt, hogy repüljünk el az Amazonas felett, és ha látnak csak egyetlen négyzetkilométernyi kiirtott esőerdőt Boa Vista és Manaus között, akkor egyet fogok érteni velük. De mondtam nekik azt is, hogy én már kétszer repültem el Európa felett, és nem láttam egy négyzetkilométernyi erdőt a térségben, szóval nincs joguk vitatkozni ebben az ügyben” – mondta a brazil elnök, Jair Bolsonaro.

Brazíliában tavaly felgyorsult az erdőirtás mértéke. Egy év alatt csaknem 8000 négyzetkilométer, vagyis egy szinte Bács-Kiskun megye méretű esőerdő tűnt el. A folyamat idén tovább gyorsult, a mérések szerint 2019-ben 88 százalékkal gyorsabban pusztítják az erdőt, mint az ezt megelőző évben. 

mandiner.hu
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó