Továbbra is megoszlik az ellenzéki pártok véleménye
2019. július 11. 21:59

Továbbra is megoszlik az ellenzéki pártok véleménye arról, hogy jól alakulnak-e az önkormányzati választás előkészületei a fővárosban. A DK szerdán úgy nyilatkozott, nem végleges a megállapodás, csütörtökön már úgy látta az egyik DK-s politikus, hogy minden kerületben teljes az összhang. A kijelentésének ellentmond az az információ, mely szerint V. kerületben legalább három ellenzéki polgármesterjelölt lesz – közölte az M1 Híradója.

Egymást biztatták csütörtökön az ellenzéki pártok önkormányzati képviselőjelöltjei a XVI. kerületben. Nemes Gábor polgármesterjelölt szerint sínen van az együttműködés és az egyetlen független induló mellett a DK és a Momentum 3-3, az MSZP 2, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik pedig 1-1 jelöltet állított. 

Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője szintén azt hangoztatta, hogy minden kerületben nagy az összhang.

A tárgyalásokat viszont a Liberálisok egyik jelöltje már másképp idézte fel az újságíróknak.Szabadai Viktor, a párt V. kerületi polgármesterjelöltje szerint az ellenzék megint cirkuszt csinált az egyezkedésből, miközben Lipótvárosban ő például már tavaly bejelentette, hogy versenybe szállna a kerületvezetésért.

Az MSZP azonban végül Tüttő Katának harcolta ki a polgármesteri jelöltséget. A liberálisok szerint a szocialisták így felrúgták a korábbi megállapodást. Szabadai Viktor szerint a Jobbik sem tisztességes, az V. kerületi alkudozást ugyanis az is bonyolítja, hogy a Jobbik is saját jelöltet indít a kerületben. Lipótvárosban így egy helyett máris három jelölt szállna ringbe ősszel.

Karácsony Gergely hiába jelentett be hatpárti választási szövetséget Budapesten, a főváros több kerületében is akadozik az együttműködés. Ferencvárosban például azért kell előválasztást tartani, mert a pártok nem tudtak megegyezni, hogy a momentumos Jancsó Andreát vagy az LMP és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által támogatott Baranyi Krisztinát indítsák el.

És áll a bál vidéken is, Debrecenben kedden csak a Jobbik, az LMP és a Momentum nevezett meg közös jelöltet, mert a DK-val és az MSZP-vel zátonyra futottak a tárgyalások. A kudarcos együttműködési kísérlet miatt a pártok itt is egymást hibáztatják.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó