Továbbra is megoszlik az ellenzéki pártok véleménye
2019. július 11. 21:59

Továbbra is megoszlik az ellenzéki pártok véleménye arról, hogy jól alakulnak-e az önkormányzati választás előkészületei a fővárosban. A DK szerdán úgy nyilatkozott, nem végleges a megállapodás, csütörtökön már úgy látta az egyik DK-s politikus, hogy minden kerületben teljes az összhang. A kijelentésének ellentmond az az információ, mely szerint V. kerületben legalább három ellenzéki polgármesterjelölt lesz – közölte az M1 Híradója.

Egymást biztatták csütörtökön az ellenzéki pártok önkormányzati képviselőjelöltjei a XVI. kerületben. Nemes Gábor polgármesterjelölt szerint sínen van az együttműködés és az egyetlen független induló mellett a DK és a Momentum 3-3, az MSZP 2, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik pedig 1-1 jelöltet állított. 

Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője szintén azt hangoztatta, hogy minden kerületben nagy az összhang.

A tárgyalásokat viszont a Liberálisok egyik jelöltje már másképp idézte fel az újságíróknak.Szabadai Viktor, a párt V. kerületi polgármesterjelöltje szerint az ellenzék megint cirkuszt csinált az egyezkedésből, miközben Lipótvárosban ő például már tavaly bejelentette, hogy versenybe szállna a kerületvezetésért.

Az MSZP azonban végül Tüttő Katának harcolta ki a polgármesteri jelöltséget. A liberálisok szerint a szocialisták így felrúgták a korábbi megállapodást. Szabadai Viktor szerint a Jobbik sem tisztességes, az V. kerületi alkudozást ugyanis az is bonyolítja, hogy a Jobbik is saját jelöltet indít a kerületben. Lipótvárosban így egy helyett máris három jelölt szállna ringbe ősszel.

Karácsony Gergely hiába jelentett be hatpárti választási szövetséget Budapesten, a főváros több kerületében is akadozik az együttműködés. Ferencvárosban például azért kell előválasztást tartani, mert a pártok nem tudtak megegyezni, hogy a momentumos Jancsó Andreát vagy az LMP és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által támogatott Baranyi Krisztinát indítsák el.

És áll a bál vidéken is, Debrecenben kedden csak a Jobbik, az LMP és a Momentum nevezett meg közös jelöltet, mert a DK-val és az MSZP-vel zátonyra futottak a tárgyalások. A kudarcos együttműködési kísérlet miatt a pártok itt is egymást hibáztatják.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • Rebrov nem "A Nagy Edző"
  Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
 • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
  Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
 • Mindenki az álszent Richard Gere-en nevet
  Csúcsra jár a részvét-ipar. Most éppen az öregecskedő színészeket vetik be, így Richard Gere is megszakította nyaralását egy migránssimogatás erejéig. Bár csak ne tette volna!
 • Kozma Imre 1989-ről: Új reményt kaptak nálunk a keletnémetek
  Több tízezer keletnémet jött Magyarországra 1989 nyarán, mert az NDK-ban elterjedt a pletyka, hogy pár órára megnyitják az osztrák-magyar határt. Heteket, hónapokat táboroztak itt Magyarországon, hogy aztán innen újból eljussanak hazájuk nyugati részébe.
 • Célt értek a pályázati források
  Közel 190 ezer nyertes pályázat, 1317 milliárd forintnyi meghirdetett és 480 milliárd forint kifizetett támogatás — röviden ez a mérlege a 2014 és 2020 között elérhető Vidékfejlesztési program eddigi eredményeinek.
MTI Hírfelhasználó