Heti egy nyaklánctépés
2019. július 13. 00:21

A zuglói rendőrök elfogták azt a férfit, aki öt héten belül öt idős asszony nyakláncát tépte ki a XIV. kerületben.

Egy idős asszony feljelentést tett a zuglói rendőrkapitányságon 2019. június 11-én, mivel aznap 13 óra körül egy ismeretlen férfi egy XIV. kerületi villamosmegállóban kitépte az arany nyakláncát. Ezután az elkövető az asszony fülbevalóját is meg akarta szerezni, azonban mikor ez nem sikerült, olyan erősen meglökte a sértettet, hogy a villamossínekre esett. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A nyomozók azonosították a 31 éves szegedi I. Zoltánt, és 2019. július 11-én 11 óra 15 perckor Budapest XIV. kerületében, a Kerepesi úton elfogták. A rendőrök a férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol megállapították, hogy az elmúlt öt hétben rendszeresen követett el nyaklánckitépéseket Zuglóban. I. Zoltán összesen öt alkalommal jutott így ékszerekhez, amelyeket később zálogházakban adott le. A nyomozók a zálogjegyeket megtalálták a férfi lakásán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szegedi férfit rablás bűntett és négy rendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.​
 

police.hu
Címkék:
 • Életben akar maradni – rasszista!
  A híres brit történész, Paul Johnson már 1983-ban megírta: „Ám a hetvenes évekre az ENSZ korrupt és demoralizált szervezet lett, és rosszul átgondolt beavatkozásaival inkább előmozdította, mint gátolta a kegyetlenséget.” (A modern kor, XX. Század Intézet, 2000.; 793. oldal)
 • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
  Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
 • Felavatták Hunyadi János zimonyi szobrát
  Hunyadi János egész életét a haza védelmére és az oszmán hadak kiűzésére tette fel, az általa vezetett nándorfehérvári diadalt követően a béke és az újjáépítés korszaka következhetett – hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök hétfőn a Belgrádhoz tartozó Zimonyban, ahol szerb hivatali kollégájával, Aleksandar Vuciccsal együtt vett részt Hunyadi János szobrának felavatásán.
 • Donáth Anna az EP-ben: Ennél már nincs lejjebb
  Donáth megfontolás nélkül elhiszi azt, hogy egész Európa szerint a Fidesz patás ördög, ezért csak ki kell mondani a bűvös szót, hogy ez a képviselő „fideszes”, és máris mindenki szörnyülködve nyomja meg a NEM gombot.
 • A zöldek eltitkolnak valamit
  Akik azt állítják, hogy a klímaváltozás komolyabb fájdalom, áldozat és lemondás nélkül, jelenlegi életmódunk pusztán környezettudatos finomhangolásával megállítható, azok eltitkolnak valamit a választók elől.
MTI Hírfelhasználó