Honvédelmi túlélőtábor Szentesen
2019. július 13. 00:26

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred „túlélőtábor” megrendezésével indította el a honvédelmi táboroztatást július első hetében.

3.jpg

A 14 és 18 év közötti gyerekek hatnapos tábori életük alatt megtanulták, hogyan kell helyesen használni például az erdőben a kést, a baltát, a fűrészt, illetve különböző csomózási módokat sajátítottak el.

Építettek maguknak természetes, valamint mesterséges anyagokból menedéket, készítettek csapdát és egy tutajt is. A frissen szerzett tudást kamatoztathatták is a táborozók, ugyanis egy éjszakát kint töltöttek a természetben az alakulat egyik gyakorlóterén, ahol az addig tanult ismereteiket alkalmazva tábort építettek.

 Kép: MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred

honvedelem.hu
Címkék:
 • Életben akar maradni – rasszista!
  A híres brit történész, Paul Johnson már 1983-ban megírta: „Ám a hetvenes évekre az ENSZ korrupt és demoralizált szervezet lett, és rosszul átgondolt beavatkozásaival inkább előmozdította, mint gátolta a kegyetlenséget.” (A modern kor, XX. Század Intézet, 2000.; 793. oldal)
 • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
  Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
 • Felavatták Hunyadi János zimonyi szobrát
  Hunyadi János egész életét a haza védelmére és az oszmán hadak kiűzésére tette fel, az általa vezetett nándorfehérvári diadalt követően a béke és az újjáépítés korszaka következhetett – hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök hétfőn a Belgrádhoz tartozó Zimonyban, ahol szerb hivatali kollégájával, Aleksandar Vuciccsal együtt vett részt Hunyadi János szobrának felavatásán.
 • Donáth Anna az EP-ben: Ennél már nincs lejjebb
  Donáth megfontolás nélkül elhiszi azt, hogy egész Európa szerint a Fidesz patás ördög, ezért csak ki kell mondani a bűvös szót, hogy ez a képviselő „fideszes”, és máris mindenki szörnyülködve nyomja meg a NEM gombot.
 • A zöldek eltitkolnak valamit
  Akik azt állítják, hogy a klímaváltozás komolyabb fájdalom, áldozat és lemondás nélkül, jelenlegi életmódunk pusztán környezettudatos finomhangolásával megállítható, azok eltitkolnak valamit a választók elől.
MTI Hírfelhasználó