Hozzá kell szokni a biztonsági intézkedésekhez
2019. július 14. 11:31

Meg lehet, és meg is fogják szokni a biztonsági intézkedéseket a franciák - mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap, a francia nemzeti ünnepen három éve történt nizzai terrortámadással kapcsolatban.

Felidézte: az elmúlt 25 év tapasztalatai azt mutatják, hogy a korábbi terrorhullámok következményeit is megszokták. Példaként említette, hogy az 1990-es évek közepén pokolgépes merényletek történtek Párizsban, utcai kukákba rejtett bombák robbantak, ezután lecserélték a szemeteseket. Akkor kerültek az esztétikai szempontból csúnya, de átlátszó zacskók az utcákra, ami ma már megszokott látvány, hozzátartozik a városhoz - mondta.

Hozzátette: napjainkban nagyon sok rendezvényen a belépésnél meg kell mutatni például a táskákat. Az ilyen típusú óvatossághoz is hozzá fognak szokni az emberek, mert tudják, hogy az érdekükben történik.

Soós Eszter Petronella a nizzai terrortámadás óta bevezetett szigorító intézkedések között említette, hogy létrehoztak egy belső elhárítási szervezetet a büntetés-végrehajtáson belül, így már sokkal többet tudnak a hatóságok a terrorcselekmények miatt elítéltekről. Miután pedig lejár a büntetésük, sokkal szorosabban figyelik majd őket titkosszolgálati módszerekkel.

MTI - M1
Címkék:
 • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
  Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
 • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
  „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
 • Európai identitás nincs, pedig igény – az lenne rá…
  Bayer Zsolt két állandó közgazdász vendége – Bogár László és Boros Imre – egy tematikus adás keretében az európai identitás kérdését próbálták közérthetően megfogalmazni.
 • A véletlen tervszerűsége
  Az újdonsült veszprémi polgármesterjelöltben könnyű felismerni az ellenzéki ország­gyűlési képviselők vidéki hasonmását, aki tévészékház híján egy zebránál csinált bolondot magából.
 • Új korszak kezdődhet hazánk és Brüsszel kapcsolatában
  Visszafogottságra intett Magyarországgal kapcsolatban az Európai Bizottság leendő elnöke, Ursula von der Leyen. Egy interjúban a német politikus elmondta, a közép- és kelet-európai országokban sokaknak az az érzésük, hogy az unióban nem fogadják el őket teljesen.
MTI Hírfelhasználó