Elítélteknek kér kölcsönösen kegyelmet az orosz és az ukrán szószóló
2019. július 16. 17:47

Közös sajtótájékoztatón jelentette be az orosz és az ukrán emberi jogi biztos kedden Moszkvában, hogy Vlagyimir Putyin, illetve Volodimir Zelenszkij elnökhöz fordul annak érdekében, hogy részesítsenek kegyelemben a másik országból származó elítélteket.

 "Megbeszéltük, hogy országaink vezetéséhez fordulunk annak érdekében, hogy megvizsgáljanak néhány ügyet - a mi állampolgárainkét és az önök országának állampolgáraiét - és hogy amnesztiával vagy valamilyen más módszerrel bocsássák szabadon őket" - jelentette ki Ljujdmila Gyenyiszova, az ukrán parlament emberi jogi biztosa, miután megbeszélést folytatott Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi ombudsmannal.
   
Moszkalkova elmondta, hogy egy együttműködési útitervben állapodott meg Gyenyiszovával a másik ország őrizetben tartott állampolgárainak hazaengedése kérdésében.

Az ukrán ombudsman közölte, hogy egy 150, Oroszországban fogva tartott ukrán állampolgár listáját adta át Moszkalkovának, amely tartalmazza a tavalyi kercsi incidens során foglyul ejtett 24 tengerész nevét is. Az orosz biztos hasonló lajstromot nyújtott át az ukrán biztosnak, de az abban felsoroltak számát nem említette meg.

Gyenyiszova támogatásáról biztosította orosz partnerérnek arra vonatkozó indítványát, hogy a fogva tartottak kielégítő orvosi ellátásában részesüljenek.
 

MTI
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó