Több tucat migránst fogtak el Észak-Macedóniában helyi és magyar rendőrök
2019. július 29. 18:22

Összesen 79 migránsra bukkantak egy kamionban észak-macedóniai és magyar rendőrök vasárnap a görög határ közelében – közölte a szkopjei belügyminisztérium hétfőn.

Az észak-macedóniai rendszámú tehergépkocsit egy 25 éves macedón férfi vezette, akit előállítottak. A kamiont a Bogorodica-Evzonoi határátkelő közelében ellenőrizte a rendőrség. Rakterében 79 migránst találtak, akiknek az állampolgársága nem ismeretes.

A magyar rendőrök a határőrizetben nyújtanak segítséget Észak-Macedóniának és Szerbiának. Észak-Macedóniában egy 30 fős, míg Szerbiában egy 15 fős kontingens tevékenykedik a helyi rendvédelmi szervek irányítása és felügyelete alatt. A magyar rendőrök fő feladata a járőrszolgálat a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében. Emellett közreműködnek az embercsempészek és a migránsok előállításában. A rendőrök nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem a mélységi területeken található utakon is. A kontingensek terepjáró szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal és mobil hőkamerával támogatják az érintett határszakasz védelmét.

MTI
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó