Lánczi Tamás: A liberalizmus nincsen jó bőrben
2019. július 30. 10:57

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége volt Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója, aki Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédéről és annak hatásairól beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezetővel.

Képtalálat a következÅ‘re: „lánczi tamás hirtv”

A miniszterelnök utalt arra, hogy „karddal és kőműves kanállal” kellett építeni az elmúlt 9 évet. Milyen természetű politikai támadásokra lehet számítani azok után, hogy nyílt programot adott. Megfogalmazta mivel helyezkedik szembe, mint például a bevándorlás, valamint, hogy mit támogat, példaképpen a családokat. Ezekre fognak irányulni a támadások is? – kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

Részint már most erre irányultak, a liberalizmus nincsen jó bőrben. Az látható, hogy ahol a mainstream liberális ideológia uralkodik azok az országok mennek lefelé. Nyilván miniszterelnök liberalizmus-kritikája a liberálisok elevenébe talál, fáj nekik. Érzik azt, hogy van az övékénél működőképesebb, valódi megoldásokat kínáló világmagyarázat. Gyakorlatilag erre érvekkel nem nagyon tudnak válaszolni, ezért, ahogy pestiesen szokták mondani „izomból csinálják”.

Felhasználják azt a hihetetlen médiahátszelet, ami Nyugat-Európában és részint az USA-ban is rendelkezésükre áll és ezen keresztül egyfajta verbális pogromot hajtanak végre a magyar kormányfő illetve a magyar kormánytagok, meg hát néha egész Magyarország ellen is. – mondta Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója.

A teljes beszélgetés ITT tekinthető meg.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Hazug és álhumánus az európai baloldal
  Álhumánus és hazug az európai baloldal által képviselt migránsbarát politika. Nem csak azért, mert saját politikai céljaikra használják fel az egyébként valóban kiszolgáltatott embereket, de egyúttal egy hamis szerepben is tetszelegnek azáltal, hogy azt sugallják, meg tudjuk oldani Afrika összes problémáját – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Hölvényi György.
 • A cigányság érdekeiért tüntetett Demszky, Iványi és Mécs
  A cigányság érdekeiért tüntettek civil szervezetek vasárnap Budapesten Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! jelszóval.
 • Besúgóként tette gördülékennyé karrierjét az Oscar-díjas „Képesi”
  Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója úgy látja: ha Szabó István megkapja és át is veszi a díjat, ez azt jelenti, hogy egy olyan életművet díjaznak harminc évvel a kommunizmus bukása után, amelynek szerves része a besúgói tevékenység. Az elismert rendező sosem kért bocsánatot.
MTI Hírfelhasználó