Délvidék: A község és a tolerancia napját ünnepelte Óbecse
2019. augusztus 2. 09:21

A község és a tolerancia napját ünnepelte Óbecse. Az eseményen a város vendégeiként jelen voltak a testvértelepülések, a magyarországi Csongrád és Sátoraljaújhely, a felföldi Galánta és a boszniai Banovići képviselői.

A község és a tolerancia napját ünnepelte ma Óbecse - A cikkhez tartozó kép

Kép: Szilágyi Edit

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő, dr. Molnár Viktor, a tartományi mezőgazdasági fejlesztési alap igazgatóhelyettese, az óbecsei tisztségviselők, az egyházak és a helyi intézmények képviselői.

A megjelenteket Kinka Erzsébet, a községi képviselő-testület elnökhelyettese és Dragan Toąić polgármester köszöntötték. Kiemelték, hogy Óbecse a nyugalom, a megértés és tolerancia városa, ahol a polgárok nem egymás mellett, hanem együtt élnek. Prezentálták az elmúlt időszak beruházásait a gazdaság, a mezőgazdaság, a sport, az oktatás terén.

Ahogyan az már hagyománnyá vált, elismeréseket osztottak ki azoknak, akik tevékenységükkel hozzájárultak Óbecse fejlődéséhez vagy hírnevéhez.

A város díját az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti intézménynek, Tijana Grujić festőművésznek, Szabolcski Rolandnak, az Agro-land vállalat tulajdonosának, Fazekas Róbert vállalkozónak és Slobodan Lazić káplánnak adták át. Elismerést kapott még a Zserbó cukrászda, de az ünnepelt távolléte miatt, a díjat egy későbbi időpontban adják át.

Az ünnepség alkalmi részében a Labud Pejović Iskoláskori Intézmény kis táncosai léptek színre.

A Gondola kiegészítése:
Óbecsén él a délvidéki Balassi-kardos költő: Tari István.

vajma.info
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó