Hatvanhárom víziló rekedt az iszapba Namíbia és Botswana határán
2019. augusztus 3. 17:57

Pusztulás fenyegeti azokat a vízilovakat, amelyek a Namíbiát Botswanától elválasztó Chobe határfolyó iszapjába rekedtek – közölték pénteken namíbiai illetékesek.

A környezetvédelmi minisztérium szóvivője szerint hatvanhárom víziló képtelen kijönni a folyóból. „A vízszint nagyon alacsonnyá vált, ezért be kell avatkoznunk” – mondta.

A szóvivő szerint folynak a két ország között a tárgyalások arról, hogyan oldják meg a legjobban a helyzetet. „A lehetséges megoldások egyike, hogy vízzel árasztjuk el a területet, és átvisszük az állatokat a folyó egy másik szakaszára, vagy a vízilovak maguk jönnek ki az iszapból, amikor a helyzet rendeződik” – magyarázta.

A minisztérium helikopteres megfigyelést végeztet a Zambezi és a Kavango folyó térségében, hogy ott kialakulhatott-e hasonló helyzet – tette hozzá. Helyi lakosok attól tartanak, hogy ha a hatóságok nem lépnek gyorsan, megkezdődik az állatok pusztulása.

hirado.hu - MTI
Címkék:
 • Fel vörösök, proletárok
  Hablatyolt, hogy zöld és szabad Budapestet akar, amit vissza kell foglalni. Hogy kitől, természetesen a magyar kormánytól.
 • Soros legyőzte Budapestet
  Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
 • Orbán: 1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak
  1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak a nemzetek Európájában - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából a Zeneakadémián rendezett díszünnepségen.
 • A teheráni konferencia idejéig vezethetők vissza az 1956-os forradalom előzményei
  Hatvanhárom évvel ezelőtt ezen a napon, Budapesten a műegyetemisták felvonulásával kezdődött az 1956-os forradalom. Közvetlen előzménye az egy nappal korábban tartott nagygyűlésük volt. De valójában az embereknek az ÁVH korlátlan hatalmából, a diktatórikus kormányzásból, a koncepciós perekből és a kommunista vezetésből lett elegük.
 • Mert fényesebb a kard
  A dicsőséget kivívtuk, a falatnyi szabadságunkat elveszítettük. Az elesettekből hősök, a kivégzettekből mártírok lettek. A világ bennünket csodált. Fejezet lettünk a történelemkönyvekben.
MTI Hírfelhasználó