Hatvanhárom víziló rekedt az iszapba Namíbia és Botswana határán
2019. augusztus 3. 17:57

Pusztulás fenyegeti azokat a vízilovakat, amelyek a Namíbiát Botswanától elválasztó Chobe határfolyó iszapjába rekedtek – közölték pénteken namíbiai illetékesek.

A környezetvédelmi minisztérium szóvivője szerint hatvanhárom víziló képtelen kijönni a folyóból. „A vízszint nagyon alacsonnyá vált, ezért be kell avatkoznunk” – mondta.

A szóvivő szerint folynak a két ország között a tárgyalások arról, hogyan oldják meg a legjobban a helyzetet. „A lehetséges megoldások egyike, hogy vízzel árasztjuk el a területet, és átvisszük az állatokat a folyó egy másik szakaszára, vagy a vízilovak maguk jönnek ki az iszapból, amikor a helyzet rendeződik” – magyarázta.

A minisztérium helikopteres megfigyelést végeztet a Zambezi és a Kavango folyó térségében, hogy ott kialakulhatott-e hasonló helyzet – tette hozzá. Helyi lakosok attól tartanak, hogy ha a hatóságok nem lépnek gyorsan, megkezdődik az állatok pusztulása.

hirado.hu - MTI
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • A propaganda logikája
  Hosszú cikket közölt a 24.hu nevezetű portál „A magyarok látják messze a legaggasztóbbnak az egészségügy helyzetét” címmel.
 • Orbán Viktor teljes beszéde
  A 100 évvel ezelőtti trianoni katasztrófára és a balliberális kormányok okozta 10 évvel ezelőtti csődből való kilábalására is emlékezett Orbán Viktor 22. évértékelő beszédében.
 • Orbán: Magyarország mindenek előtt
  Minden felemelkedő nemzet sikertörténete az önbecsülés megerősítésével kezdődik, a bajba jutott országok polgárainak személyes önbecsülése pedig csak nemzetükével együtt térhet vissza - fogalmazott a kormányfő.
MTI Hírfelhasználó