Folyamatosan érkeznek menedékkérők Görögországba a török partokról
2019. augusztus 14. 17:33

156 bevándorlót vettek fedélzetükre a görög parti őrség és az Európai Unió part- és határvédelmi ügynökségének szerdán hajói az Égei-tengeren.

A görög hatóság tájékoztatása szerint egy vízbe fúlt menedékkérőt is találtak, aki feltehetőleg Híosz szigetét próbálta elérni. A parti őrség beszámolt arról, hogy 103 migráns Híosz, 53 pedig Számosz szigetére érkezett.

A menekültközpontok Leszbosz, Híosz, Számosz, Lérosz és Kósz szigetein túlzsúfoltak. Az égei-tengeri szigeteken jelenleg csaknem 21 ezer illegális bevándorló tartózkodik az állami menekülttáborokban és a civil szervezetek biztosította szálláshelyeken. Mindenekelőtt Leszboszon és Számoszon okoz gondot a menedékkérők elhelyezése. Civil szervezetek ismételten kifogásolták a túlterhelt létesítményekben uralkodó rossz állapotokat.

A görög szigeteken kialakított menekültközpontok lakóinak száma áprilisban átmenetileg tizennégyezerre apadt, mert az athéni hatóságok a túlzsúfolt menekülttáborok tehermentesítése érdekében 2018 októberétől menedékkérők ezreit költöztették a szárazföldre.

Az elmúlt hónapokban ugyanakkor – az EU–török menekültügyi megállapodás ellenére – ismét erősödött a török partokról érkező migrációs hullám.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó