A túlnépesedés ellen szólalt fel az indiai miniszterelnök
2019. augusztus 15. 13:59

Óva intett a túlnépesedéstől az indiai Narendra Modi, a világ második legnépesebb országának miniszterelnöke csütörtökön mondott ünnepi beszédében.

Az indiai függetlenségi nap alkalmából Újdelhiben beszélő Modi kiemelte: „Az is a hazafiasság egyik formája, ha kis családot tervezünk”.

A miniszterelnök azt szeretné, ha India lakossága a jövőben kisebb ütem gyarapodna. Kormányának tagjait is biztatta, hogy találjanak intézkedéseket a lakosság növekedésének lassítására.

Képtalálat a következőre: „narendra modi”

Az 1,3 milliárd lakosú Indiát csak Kína előzi meg népesség tekintetében. Az indiaiak mintegy harmada 25 évesnél fiatalabb. A munkanélküliség 6,1 százalékos.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Orbán: Közép-Európa lesz Európa jövője
    Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy "mi vagyunk Európa jövője", és "készen is állunk erre a küldetésre" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.
  • Híd épül a rendező pályaudvar felett
    Több fejlesztéssel erősíti az állami beruházó a körvasút Kelenföld és Ferencváros közötti szakaszát: a Déli összekötő híd bővítése mellett Ferencváros állomáson belül is feloldanak egy szűk keresztmetszetet, és ennek érdekében hidat építenek a vágányok fölött. A körvasúton jelentős S-Bahn-fejlesztéseket terveznek, így új megállót kap a Kopaszi-gát és a tervezett észak-csepeli városrész is.
  • Az aréna jelesre vizsgázott
    Megnyílt az új Puskás Ferenc Stadion, az ország legnagyobb sportlétesítménye. Két és fél év alatt épült fel és megfelel a mai kor minden követelményének. Több mint 67 ezer ülőhely van benne, de koncertek esetén akár nyolcvanezer embert is be tud majd fogadni.
MTI Hírfelhasználó