A túlnépesedés ellen szólalt fel az indiai miniszterelnök
2019. augusztus 15. 13:59

Óva intett a túlnépesedéstől az indiai Narendra Modi, a világ második legnépesebb országának miniszterelnöke csütörtökön mondott ünnepi beszédében.

Az indiai függetlenségi nap alkalmából Újdelhiben beszélő Modi kiemelte: „Az is a hazafiasság egyik formája, ha kis családot tervezünk”.

A miniszterelnök azt szeretné, ha India lakossága a jövőben kisebb ütem gyarapodna. Kormányának tagjait is biztatta, hogy találjanak intézkedéseket a lakosság növekedésének lassítására.

Képtalálat a következőre: „narendra modi”

Az 1,3 milliárd lakosú Indiát csak Kína előzi meg népesség tekintetében. Az indiaiak mintegy harmada 25 évesnél fiatalabb. A munkanélküliség 6,1 százalékos.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Nőtt a Fidesz előnye, sok múlhat a mozgósításon
    A 2014-es, a 2018-as és a 2019-es szavazások eredményei, illetve a közvélemény-kutatási adatok, valamint a helyi erőviszonyok feltérképezése alapján a Fővárosi Közgyűlés mellett a megyei közgyűlésekben, a huszonhárom megyei jogú városban, a tízezer fő feletti városokban és a kistelepüléseken is a Fidesz-KDNP elsöprő győzelme várható az október 13-i önkormányzati választáson.
  • Befejeződött a komáromi Csillag erőd felújítása és bővítése
    A Liget Budapest Projekt egyetlen vidéki helyszíneként befejeződött a komáromi Csillag erőd felújítása és bővítése. A létesítmény 7000 négyzetméteres kiállítótérrel gyarapodott, ahol a Szépművészeti Múzeum gipsz szobormásolatait mutatják be - mondta el Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa az épület pénteki sajtóbejárása előtt.
  • Parlamenti szünet a brexit előtt
    A brit történelem szinte folyamatos csatározás valamelyik európai konkurenssel földön, vízen és levegőben, vagy éppen magán a Brit-szigeteken polgárháborúk formájában.
MTI Hírfelhasználó