Rétvári: Európa akkor marad meg, ha őrzi függetlenségét és kultúráját
2019. augusztus 19. 21:18

Az elmúlt ezer év megtanított minket arra, hogy Magyarország és Európa akkor marad meg, ha megőrzi függetlenségét és keresztény kultúráját - monda Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn Pencen.

A Pest megyei településen a Szent István-napi kenyérszentelés alkalmából rendezett ünnepségen az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy Szent István a legnagyobb dolgot tette meg, amit egy uralkodó megtehet a saját népéért: megvédte az ország függetlenségét egy olyan korban amikor magától értetődő lett volna a behódolás.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy az akkori Európában is a nagyhatalmak diktáltak, paktumok köttettek, országok szűntek meg és olvadtak be mindörökre más népekbe.

Szent István király azonban a magyarokba vetett óriási hittel letette az önálló keresztény magyar állam alapjait.

Az államtitkár hangsúlyozta: a magyarság azóta is Európa szívében él és őrzi nemcsak magyarságát, hanem Európa határait és azokat az értékeket is, amelyek nélkül Európa nem létezhet.

MTI
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó