Rétvári: Európa akkor marad meg, ha őrzi függetlenségét és kultúráját
2019. augusztus 19. 21:18

Az elmúlt ezer év megtanított minket arra, hogy Magyarország és Európa akkor marad meg, ha megőrzi függetlenségét és keresztény kultúráját - monda Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn Pencen.

A Pest megyei településen a Szent István-napi kenyérszentelés alkalmából rendezett ünnepségen az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy Szent István a legnagyobb dolgot tette meg, amit egy uralkodó megtehet a saját népéért: megvédte az ország függetlenségét egy olyan korban amikor magától értetődő lett volna a behódolás.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy az akkori Európában is a nagyhatalmak diktáltak, paktumok köttettek, országok szűntek meg és olvadtak be mindörökre más népekbe.

Szent István király azonban a magyarokba vetett óriási hittel letette az önálló keresztény magyar állam alapjait.

Az államtitkár hangsúlyozta: a magyarság azóta is Európa szívében él és őrzi nemcsak magyarságát, hanem Európa határait és azokat az értékeket is, amelyek nélkül Európa nem létezhet.

MTI
Címkék:
 • Fel vörösök, proletárok
  Hablatyolt, hogy zöld és szabad Budapestet akar, amit vissza kell foglalni. Hogy kitől, természetesen a magyar kormánytól.
 • Soros legyőzte Budapestet
  Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
 • Orbán: 1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak
  1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak a nemzetek Európájában - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából a Zeneakadémián rendezett díszünnepségen.
 • A teheráni konferencia idejéig vezethetők vissza az 1956-os forradalom előzményei
  Hatvanhárom évvel ezelőtt ezen a napon, Budapesten a műegyetemisták felvonulásával kezdődött az 1956-os forradalom. Közvetlen előzménye az egy nappal korábban tartott nagygyűlésük volt. De valójában az embereknek az ÁVH korlátlan hatalmából, a diktatórikus kormányzásból, a koncepciós perekből és a kommunista vezetésből lett elegük.
 • Mert fényesebb a kard
  A dicsőséget kivívtuk, a falatnyi szabadságunkat elveszítettük. Az elesettekből hősök, a kivégzettekből mártírok lettek. A világ bennünket csodált. Fejezet lettünk a történelemkönyvekben.
MTI Hírfelhasználó