Ünnepi állománygyűlés Szarajevóban
2019. augusztus 21. 10:17

Augusztus 20-a, az államalapítás ünnepe alkalmából állománygyűlést tartottak Szarajevóban, a Butmir táborban augusztus 19-én.

A rendezvényen részt vettek az MH EUFOR Kontingens katonái, az EUFOR- és NATO-parancsnokságokon egyéni beosztásban szolgálók, a táborban dolgozó civil magyar munkavállalók illetve az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Angyal Ágnes, a szarajevói nagykövetség első beosztottja, Slaven Grbić Magyarország Banja Luka-i (Orbászvár)  tiszteletbeli konzul, Vladimir Lukić, Magyarország mostari tiszteletbeli konzulja, Alen Durić, Magyarország tuzlai tiszteletbeli konzulja, Milivojević Irén, a Banja Luka-i Magyar Szó Egyesület elnöke és Muratovic Irma, a Magyar Polgárok Egyesületének elnöke.

A Himnusz eléneklése után köszöntőbeszédében Szabó László dandártábornok áttekintette az ünnep történelmi hátterét, kihangsúlyozva a különböző korok, politikai berendezkedések értelmezését magával Szent Istvánnal, a Szent Jobbal és az ünnepnappal kapcsolatban.

A beszédet követően az EUFOR törzsfőnöke és a kontingens támogató elem parancsnoka emléktárgyat és oklevelet adott át a külszolgálatuk alatt kiemelkedő munkát végző bajtársaknak.

5.jpg

Angyal Ágnes első beosztott beszédében kiemelte: „…hisszük azt, hogy Bosznia-Hercegovina stabilitása és biztonsága a garancia a Balkán stabilitására, amely – szomszédos országként – Magyarország biztonságát is szavatolja.”

Az ünnepség a Szózat meghallgatásával fejeződött be.

Csoma Sándor törzszászlós

honvedelem.hu
Címkék:
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó