Ünnepi állománygyűlés Szarajevóban
2019. augusztus 21. 10:17

Augusztus 20-a, az államalapítás ünnepe alkalmából állománygyűlést tartottak Szarajevóban, a Butmir táborban augusztus 19-én.

A rendezvényen részt vettek az MH EUFOR Kontingens katonái, az EUFOR- és NATO-parancsnokságokon egyéni beosztásban szolgálók, a táborban dolgozó civil magyar munkavállalók illetve az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Angyal Ágnes, a szarajevói nagykövetség első beosztottja, Slaven Grbić Magyarország Banja Luka-i (Orbászvár)  tiszteletbeli konzul, Vladimir Lukić, Magyarország mostari tiszteletbeli konzulja, Alen Durić, Magyarország tuzlai tiszteletbeli konzulja, Milivojević Irén, a Banja Luka-i Magyar Szó Egyesület elnöke és Muratovic Irma, a Magyar Polgárok Egyesületének elnöke.

A Himnusz eléneklése után köszöntőbeszédében Szabó László dandártábornok áttekintette az ünnep történelmi hátterét, kihangsúlyozva a különböző korok, politikai berendezkedések értelmezését magával Szent Istvánnal, a Szent Jobbal és az ünnepnappal kapcsolatban.

A beszédet követően az EUFOR törzsfőnöke és a kontingens támogató elem parancsnoka emléktárgyat és oklevelet adott át a külszolgálatuk alatt kiemelkedő munkát végző bajtársaknak.

5.jpg

Angyal Ágnes első beosztott beszédében kiemelte: „…hisszük azt, hogy Bosznia-Hercegovina stabilitása és biztonsága a garancia a Balkán stabilitására, amely – szomszédos országként – Magyarország biztonságát is szavatolja.”

Az ünnepség a Szózat meghallgatásával fejeződött be.

Csoma Sándor törzszászlós

honvedelem.hu
Címkék:
  • Európa az őt alkotó tagállamoktól lehet erős
    Európa attól lesz erős, ha az őt alkotó tagállamok is erősek lesznek, nem pedig attól, hogy Brüsszel erős, a tagállamok pedig gyengék - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Fidesz-KDNP országjárásának tiszafüredi helyszínén.
  • Magas lengyel állami kitüntetést kapott Kövér László Varsóban
    A lengyel-magyar parlamenti együttműködésben és a két ország viszonya fejlesztésében szerzett kiemelkedő érdemekért a lengyel államfő által adományozott kitüntetést Kövér Lászlónak a lengyel alsóházi elnök, Elzbieta Witek adta át.
  • Hollómese
    Mindenki ismeri La Fontaine meséjét, melyben a róka kiravaszkodja a holló csőréből a sajtot. Ha az ifjabbak közül valaki mégsem, akkor sürgősen pótolja. Alapsztori.
MTI Hírfelhasználó