Lavrov a haditechnikai együttműködésről állapodott meg Venezuela alelnökével
2019. augusztus 21. 20:22

Megerősítette a kétoldalú haditechnikai együttműködés folytatásának szándékát Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Delcy Rodríguez ügyvezető venezuelai alelnök Moszkvában - közölte szerdán az orosz diplomáciai tárca.

Delcy Rodríguez 
leappakistan.com

A felek a közlemény szerint emellett a gazdaság, a tudomány, a fejlett technológiák és a kultúra terén is együtt kívánnak működni. A minisztérium közölte, hogy az orosz fél a kialakult válsághelyzettel kapcsolatban szolidaritását fejezte ki a "baráti" venezuelai nép és kormány iránt, és kifejezte készségét arra, hogy támogassa Caracas szilárd irányvonalát a destruktív külső beavatkozás nélküli rendezésre.

A tárgyaláson hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a belső ellentéteket tárgyalásos úton, össznemzeti párbeszéd révén, kizárólag alkotmányos keretek között kell rendezni.

Rodríguez hétfőn küldöttség élén érkezett Moszkvába, amelynek tagjai között van Simon Serpa gazdasági és pénzügyminiszter, valamint egy külügyminiszter-helyettes és a központi bank egyik elnökhelyettese. Az alelnököt hétfőn fogadta Jurij Boriszov hadiiparért felelős orosz miniszterelnök-helyettes.
 

MTI
Címkék:
  • Nőtt a Fidesz előnye, sok múlhat a mozgósításon
    A 2014-es, a 2018-as és a 2019-es szavazások eredményei, illetve a közvélemény-kutatási adatok, valamint a helyi erőviszonyok feltérképezése alapján a Fővárosi Közgyűlés mellett a megyei közgyűlésekben, a huszonhárom megyei jogú városban, a tízezer fő feletti városokban és a kistelepüléseken is a Fidesz-KDNP elsöprő győzelme várható az október 13-i önkormányzati választáson.
  • Befejeződött a komáromi Csillag erőd felújítása és bővítése
    A Liget Budapest Projekt egyetlen vidéki helyszíneként befejeződött a komáromi Csillag erőd felújítása és bővítése. A létesítmény 7000 négyzetméteres kiállítótérrel gyarapodott, ahol a Szépművészeti Múzeum gipsz szobormásolatait mutatják be - mondta el Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa az épület pénteki sajtóbejárása előtt.
  • Parlamenti szünet a brexit előtt
    A brit történelem szinte folyamatos csatározás valamelyik európai konkurenssel földön, vízen és levegőben, vagy éppen magán a Brit-szigeteken polgárháborúk formájában.
MTI Hírfelhasználó