Lavrov a haditechnikai együttműködésről állapodott meg Venezuela alelnökével
2019. augusztus 21. 20:22

Megerősítette a kétoldalú haditechnikai együttműködés folytatásának szándékát Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Delcy Rodríguez ügyvezető venezuelai alelnök Moszkvában - közölte szerdán az orosz diplomáciai tárca.

Delcy Rodríguez 
leappakistan.com

A felek a közlemény szerint emellett a gazdaság, a tudomány, a fejlett technológiák és a kultúra terén is együtt kívánnak működni. A minisztérium közölte, hogy az orosz fél a kialakult válsághelyzettel kapcsolatban szolidaritását fejezte ki a "baráti" venezuelai nép és kormány iránt, és kifejezte készségét arra, hogy támogassa Caracas szilárd irányvonalát a destruktív külső beavatkozás nélküli rendezésre.

A tárgyaláson hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a belső ellentéteket tárgyalásos úton, össznemzeti párbeszéd révén, kizárólag alkotmányos keretek között kell rendezni.

Rodríguez hétfőn küldöttség élén érkezett Moszkvába, amelynek tagjai között van Simon Serpa gazdasági és pénzügyminiszter, valamint egy külügyminiszter-helyettes és a központi bank egyik elnökhelyettese. Az alelnököt hétfőn fogadta Jurij Boriszov hadiiparért felelős orosz miniszterelnök-helyettes.
 

MTI
Címkék:
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Hazug és álhumánus az európai baloldal
  Álhumánus és hazug az európai baloldal által képviselt migránsbarát politika. Nem csak azért, mert saját politikai céljaikra használják fel az egyébként valóban kiszolgáltatott embereket, de egyúttal egy hamis szerepben is tetszelegnek azáltal, hogy azt sugallják, meg tudjuk oldani Afrika összes problémáját – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Hölvényi György.
 • A cigányság érdekeiért tüntetett Demszky, Iványi és Mécs
  A cigányság érdekeiért tüntettek civil szervezetek vasárnap Budapesten Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! jelszóval.
 • Besúgóként tette gördülékennyé karrierjét az Oscar-díjas „Képesi”
  Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója úgy látja: ha Szabó István megkapja és át is veszi a díjat, ez azt jelenti, hogy egy olyan életművet díjaznak harminc évvel a kommunizmus bukása után, amelynek szerves része a besúgói tevékenység. Az elismert rendező sosem kért bocsánatot.
MTI Hírfelhasználó