Nem jelentek meg a hazatelepítésre kiválasztott rohingja menekültek
2019. augusztus 22. 16:40

Nem jelentek meg a kijelölt bangladesi gyűjtőponton a szomszédos Mianmarból érkezett, a rohingja muzulmán kisebbséghez tartozó menekültek, akiknek a bangladesi hatóságok és az ENSZ illetékesei felajánlották, hogy segítenek nekik hazatérni – közölte csütörtökön Abul Kalam, a visszatelepítésükért felelős bangladesi kormánybiztos.

Kiemelte, hogy senki sem egyezett bele a visszatérésbe abból a 295 családból, akit korábban a bangladesi kormány, valamint az ENSZ menekültügyi hivatalának munkatársai erről megkérdeztek.

A buddhista többségű Mianmar korábban arról számolt be, hogy a visszatelepítés csütörtöktől kezdődik.

Az előzetes szűrés alapján a mianmari hatóságok 1056 családból közel 3500 embert nyilvánítottak alkalmasnak a hazatelepítésre.

Két évvel ezelőtt a mianmari hadsereg kegyetlenül megtorolta a helyi felkelők támadásait.

A hadműveletekben részt vevő kormánykatonákat utóbb népirtással, nemi erőszakkal és gyújtogatással vádolták meg.

A megtorló hadműveletek elől a nyugat-mianmari Arakán államból csaknem 740 ezer rohingja menekült át a szomszédos Bangladesbe, ahonnan addig nem hajlandók visszatérni, amíg nem szavatolják biztonságukat.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó