Célkeresztben a demokrata szavazó zsidók
2019. augusztus 22. 16:42

Amerikai politikusok és szervezetek ítélték el tegnap Donald Trump amerikai elnök kedden este tett megjegyzéseit a Demokrata Pártra szavazó amerikai zsidókról. Joe Biden, Bernie Sanders, Beto O’Rourke demokrata párti elnökjelölt-aspiránsok és zsidó szervezetek ítélték el Donald Trumpot, aki kedden azt állította, hogy azok a zsidó vallású amerikaiak, akik a demokratákra szavaznak a jövő évi választásokon, vagy teljesen tudatlanok, vagy rendkívüli illojálisak. Trump nem részletezte, hogy mit ért a lojalitás hiányán, ám megjegyzését a zsidók kettős lojalitását felidéző antiszemita közhelyként értelmezték, írta az MTI.

Több befolyásos – és a demokratákhoz, illetve az izraeli baloldalhoz közelállónak tartott – zsidó szervezet ugyancsak megszólalt az ügyben. A J Street nevű, liberális lobbiszervezet szerint veszélyes és szégyenletes, hogy Trump nekitámad az amerikai zsidó közösség többségének. A Republikánus Zsidó Bizottság azonban Trump mellett foglalt állást. A csoport leszögezte: „Trump elnöknek igaza van. Az önmagához való lojalitás nagyfokú hiányát mutatja, ha valaki védelmébe vesz egy pártot, amely véd és bátorít olyan embereket, akik a vallásod miatt gyűlölnek téged.” A csoport arra utalt, hogy a Demokrata Párt védelmébe vette a sokak által antiszemitának tartott Rachida Tlaib michigani és Ilhan Omar minnesotai demokrata párti képviselőnőket, akiknek Izrael a múlt héten nem engedélyezte a beutazást az országba.

magyarnemzet.hu - MTI
Címkék:
  • Nőtt a Fidesz előnye, sok múlhat a mozgósításon
    A 2014-es, a 2018-as és a 2019-es szavazások eredményei, illetve a közvélemény-kutatási adatok, valamint a helyi erőviszonyok feltérképezése alapján a Fővárosi Közgyűlés mellett a megyei közgyűlésekben, a huszonhárom megyei jogú városban, a tízezer fő feletti városokban és a kistelepüléseken is a Fidesz-KDNP elsöprő győzelme várható az október 13-i önkormányzati választáson.
  • Befejeződött a komáromi Csillag erőd felújítása és bővítése
    A Liget Budapest Projekt egyetlen vidéki helyszíneként befejeződött a komáromi Csillag erőd felújítása és bővítése. A létesítmény 7000 négyzetméteres kiállítótérrel gyarapodott, ahol a Szépművészeti Múzeum gipsz szobormásolatait mutatják be - mondta el Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa az épület pénteki sajtóbejárása előtt.
  • Parlamenti szünet a brexit előtt
    A brit történelem szinte folyamatos csatározás valamelyik európai konkurenssel földön, vízen és levegőben, vagy éppen magán a Brit-szigeteken polgárháborúk formájában.
MTI Hírfelhasználó