Az aranyérmes magyar női kajakpáros még élvezni is tudta a döntő végét
2019. augusztus 23. 17:20

Magabiztos győzelmet aratott a magyar női kajakpáros 1000 méteren a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu-világbajnokságon, Hagymási Réka és Medveczky Erika szerint döntőjük végét még élvezni is tudták.

Világbajnokaink
Kép: origo/Csudai Sándor

A páros rutinosabb tagja, Medveczky Erika 2017-et és 2018-at követően harmadik vb-aranyérmét nyerte ebben a számban, Farkasdi Ramóna és Csipes Tamara után a harmadik társsal. A döntő után az esélyesként rajthoz álló Medveczky elmondta: el kell tudni viselni ezt a terhet egy sportolónak, ha tényleg jó.
   
"Réka is ideális páros társ, bár ő elsősorban gyors. A gyorsaságát azonban képes az állóképességi számra is átmenteni, mert rendkívül sokat dolgozik" - dicsérte társát Medveczky. Hozzátette: tökéletes bemelegítés volt számára ez a vb-győzelem a négyes vasárnapi döntője előtt.
   
Hagymási Réka kiemelte: rutinos társától a felkészülés és a verseny alatt is sok segítséget kapott.
   
"Olyan pályát mentünk, aminek a végét még élvezni is tudtuk, plusz 500 métertől már igazán érezhettük a hazai szurkolók biztatását" - nyilatkozta. Hozzátette: fél távnál biztos előnyük ismeretében már érezték, hogy "meglehet" a döntő, de ettől függetlenül végig igyekeztek koncentrálni, mert 1000 méteren a hajrában is történhetnek meglepetések.
   
A férfi kenupárosok 500 méteres számában ezüstérmes lett Hajdu Jonatán és Fekete Ádám kettőse, ők azonban csak részben elégedettek ezzel az eredménnyel.
   
"Szegedi rendezésű vb-n egy magyar kajak-kenus nem lehet elégedett még az ezüstéremmel sem" - hangsúlyozta Fekete Ádám. Hozzátette: a hajrában, amikor már látták, hogy a vezető kínaiakat nem tudják behozni, és így fokozottan érezték a hátszél jelentette hátrányt, valamint az oxigénhiányt, a közönség tolta őket be a célig.
   
Hajdu elégedettebben értékelt, mondván: bár szerettek volna nyerni, így is elérték a kitűzött céljukat, mivel érmet szereztek és csak nagy csatában kaptak ki a győztestől.
   
"A felkészülés során kevés pályát tudtunk időre teljesíteni, de azok legalább jól sikerültek. Világversenyen ez az első 500 méterünk, ahol érmet szereztünk, és ezzel nagy lépést tettünk afelé, hogy az 1000 méteres, olimpiai páros számban szerepet kapjunk" - mondta.
   
A verseny harmadik magyar érmét a 200 méteres női kajakpáros szerezte. A bronzérmes egységben ülő Lucz Anna kiemelte: hatalmas élmény volt hazai közönség előtt versenyeznie, hasonló érzésben még nem is volt része.
   
"Nagyon izgultam a rajt előtt, de ahogy beálltunk a rajtgépbe, ez elmúlt. El sem hiszem, hogy itt lehettünk a hazai vb-n, amelyen döntőbe jutottunk, és ott még érmet is szereztünk" - mondta.
   
Kiss Blanka hozzátette: a közönség sokat segített nekik, óriási erőt adott számukra.
   
"A verseny alatt a szurkolók biztatásán kívül semmi mást nem hallottam, és az előttem ülő Annán kívül senkit és semmi mást nem láttam" - nyilatkozta.

MTI
Címkék:
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Hazug és álhumánus az európai baloldal
  Álhumánus és hazug az európai baloldal által képviselt migránsbarát politika. Nem csak azért, mert saját politikai céljaikra használják fel az egyébként valóban kiszolgáltatott embereket, de egyúttal egy hamis szerepben is tetszelegnek azáltal, hogy azt sugallják, meg tudjuk oldani Afrika összes problémáját – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Hölvényi György.
 • A cigányság érdekeiért tüntetett Demszky, Iványi és Mécs
  A cigányság érdekeiért tüntettek civil szervezetek vasárnap Budapesten Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! jelszóval.
 • Besúgóként tette gördülékennyé karrierjét az Oscar-díjas „Képesi”
  Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója úgy látja: ha Szabó István megkapja és át is veszi a díjat, ez azt jelenti, hogy egy olyan életművet díjaznak harminc évvel a kommunizmus bukása után, amelynek szerves része a besúgói tevékenység. Az elismert rendező sosem kért bocsánatot.
MTI Hírfelhasználó