Nemesi Pál a legerősebb várossá tenné Szegedet
2019. augusztus 24. 11:33

Nemesi Pál, a kormánypártok által támogatott független szegedi polgármesterjelölt mellett Botka Lászlónak meg kell mérkőznie egykori bizalmasával is az őszi önkormányzati választáson.

Hosszú idő után most először kínálkozik megfelelő alkalom Botka László szegedi polgármester leváltására – nyilatkozta a Szegedma.hu-nak adott interjúban Nemesi Pál, független, a kormánypártok által is támogatott polgármesterjelölt, aki szerint a közvélemény-kutatások azt mutatják: a polgármesterben már nem bíznak a szegediek.

 

A kormánypártok által támogatott független induló azt vallja: neki a Tisza-parti település az első Fotó: MTI/Rosta Tibor

– Többen vannak, akik változást akarnak. Rájuk számítok elsősorban október 13-án – mondta Nemesi. Azt szeretné, hogy Szeged ne arról legyen híres, hogy „ez a baloldal utolsó bástyája”, hanem arról, hogy a település Magyarország legerősebb városa. Hangsúlyozta: mindazt a jót, sikert és eredményt, amit ettől a várostól kapott, most vissza szeretné adni. Botkáról szólva kifejtette: a polgármester mostanra elfáradt. Szerinte bármire képes, hogy megtartsa hatalmát, mert sosem volt civil élete és munkája, így nem is képes másban gondolkodni.

A szegedi baloldalról azt mondta: ők Orbán Viktor ellen akarnak harcolni, nem pedig Szegedért. A kormányfővel kapcsolatban úgy fogalmazott: tiszteli és elismeri a munkáját, sok ezer milliárd forintnyi befektetést sikerült az országba csalogatni, lendületet kapott az ipar, tízezerszámra lettek új munkahelyek. – Ezekből viszont kimaradt Szeged – mutatott rá. Hozzátette: úgy hiszi, Orbán Viktor mindenben a szegediek partnere lesz, mert olyan gazdasági programot állított össze, amely hasznára válik a városnak, de az ország stratégiájába is beleillik. Nemesi kiemelte: neki Szeged az első.

Botka balról is kapott kihívót: Lauer István, Kiskundorozsma MSZP-s önkormányzati képviselője, a szocialista városvezető egykori embere független polgármester-jelöltként indul, s jelölteti magát a választókörzetében is. A politikus azért indul függetlenként, mert nem kapott helyet a szegedi polgármester listáján.

Botkától több korábbi bizalmi embere is elfordult. Solymos László alpolgármester májusban hagyta ott a városházát, Mózes Ervin nyugdíjba ment, miután első fokon elítélték a parkolási botrányban. Sándor János András, Botka egykori bizalmasa, a szegedi MSZP egykori kommunikációs vezetője már Nemesi Pált támogatja.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Gulyás: második gazdaságvédelmi akciótervet kíván a kormány elfogadni
    Várhatóan öt százalék körül alakul a magyar gazdaság idei növekedése - mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
  • A hősök nem halhatnak meg
    Meghalt az Öregisten, és mi öltük meg – állapítja meg Nietzsche a 19. század végén. Lassan meghalnak a hőseink is, és mi hagyjuk lemészárolni őket, ha engedünk a liberálfasizmus végtelen terjeszkedésének, ha tétlenül nézzük a szabadosság antikultúrájának hegemóniáját az ifjúság körében. Pesszimista kultúrdiagnózis a nyugati létforma jövőjéről.
  • Reneszánszát éli a gyógynövénytermesztés Magyarországon
    A gyógynövények gyűjtésének, termesztésének és feldolgozásának több évszázados hagyományai vannak hazánkban. Az egészségtudatos életmód elterjedésével a gyógynövénykészítmények reneszánszukat élik.
MTI Hírfelhasználó