Jelentős légitámadást hajtott végre Damaszkusz közelében Izrael
2019. augusztus 25. 08:52

Izraeli repülőgépek csapást mértek Damaszkuszhoz közeli célpontokra szombaton éjfél előtt – adta hírül az izraeli hadsereg.

A közlés szerint a támadás olyan iráni erők ellen irányult, amelyek hónapokon át dróntámadást készítettek elő izraeli célpontok ellen. A nyilatkozat iráni erőkként az iráni Forradalmi Gárda elit egységét említette, továbbá a Hezbollah libanoni síita milícia Szíriában harcoló erőit.

Szíriai részről az állami tévé azt közölte, hogy a szír légvédelem megsemmisített minden ellenséges rakétát, még mielőtt azok célba értek volna.

A szír hadsereg viszont úgy fogalmazott a nyilatkozatában, hogy az izraeli rakéták „többsége” semmisült meg a levegőben, azaz nem mindegyik. Az izraeliek a légitámadás hatását „jelentősnek” mondták.

Izrael gyakran indít légitámadást harci repülőkkel és rakétákkal szíriai célpontok ellen, de általában hallgat ezekről. Szíria és Izrael egyébként sohasem kötött békeszerződést a közel-keleti háborúk során.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó