Utószezon jön a balatoni hajózásban
2019. augusztus 31. 12:05

Szeptember 2-án megváltozik a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) személy-, séta- és gyorshajóinak menetrendje, és a szántód–tihanyi komp is ritkábban közlekedik.

Siófokról Füreden át Tihanyba és vissza, továbbá Fonyód és Badacsony között naponként több menetrendi járat is indul, szeptember 29-ig pedig vasárnaponként Balatonmáriafürdő–Györök–Szigliget között is hajókázhatunk, sőt kerékpárszállító hajóra is válthatunk jegyet. Balatonfüredről, Siófokról és Keszthelyről minden nap indulnak sétahajók, Badacsonyban, Almádiban, Földváron, Lellén, Fonyódon, Balatonmáriafürdőn pedig minden szombaton és vasárnap ülhetünk sétahajóra.

 

Szeptembertől hagyományosan megváltozik a Bahart járatainak indulási időpontja Fotó: Éberling András

Szombatonként és vasárnaponként Siófokról Füreden át Tihanyba indul gyorshajó, a Magor nevű motoros a Siófok–Füred–Tihany és visszaútra bármikor bérelhető. Akinek pedig sietős az útja a déli partról az északira, és nem akarja megkerülni a Keszthelyi-öblöt, az Fonyódról vízi taxival is átjuthat Badacsonyba, és onnan vissza a tó somogyi partjára.

A kishajózásban viszont még koránt sincs vége az idénynek. Az ez évre tervezett 152 vitorlásverseny közül ma kezdődik és holnap zárul Csopakon az Optimist Magyar Bajnokság, ezt követően megrendezik többek között a balatonföldvári 50-es cirkálóflotta-bajnokságot, a Laser Európa-kupát, a repülő hollandi Eb-t és a balatonfüredi Széchenyi István félszigetkerülő versenyt. A Magyar Vitorlásszövetség vezetői bíznak benne: nem maradnak vízi sport élménye nélkül a Balaton kora őszi vendégei, ezért érdemes a nyári hónapok elteltével is figyelemmel kísérni a magyar tenger programkínálatát, ahol az évszaknak megfelelő rendezvényekkel hosszabbítják meg az utazási szezont.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • EU-csúcs: Charles Michel már tárgyalt Orbán Viktorral
  Órákon belül kezdetét veszi az állam- és kormányfők rendkívüli csúcstalálkozója Brüsszelben, ahol az országvezetők a 2021 és 2027 közötti keretköltségvetésről (MFF) próbálnak majd megállapodni.
 • Gyurcsányék ismét hátba támadták az MSZP-t
  A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióhoz csatlakozik két MSZP-s polgármester is – számolt be róla az Index. Mivel a kettős párttagság a szocialisták alapszabálya szerint tiltott, ezért a XVIII. kerületet vezető Szaniszló Sándornak és Kiss Lászlónak, Óbuda polgármesterének is megszűnik MSZP-s párttagsága.
 • London meg tudná rendezni az idei olimpiát Tokió helyett?
  Shaun Bailey konzervatív polgármesterjelölt szerint London meg tudná rendezni az idei olimpiát és paralimpiát, ha a koronavírus-járvány miatt Tokióból el kell mozdítani a sporteseményt.
MTI Hírfelhasználó