Deutsch Tamás: Az ellenzéket terheli a felelősség az OLAF-jelentésért
2019. szeptember 4. 14:38

A szocialisták és a liberálisok 2010 előtti korrupciós ügye vastagon hozzájárult ahhoz, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) ilyen magas pénzügyi következményekkel járó ajánlást fogalmazott meg Magyarországnak.

A magyar politikatörténet legnagyobb, uniós forrásokat is érintő korrupciós ügye ugyanis a négyes metróé – mondta Deutsch Tamás Brüsszelben újságíróknak. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint amikor a szocialista és liberális politikusok a kedden nyilvánosságra hozott korrupciós adatok miatt panaszkodnak, úgy viselkednek, mint a rendetlen gyerekek. – Azokra a gyerekre hasonlítanak, akik kupit csinálnak a nappaliban, majd a szülők érkezésekor még ők vannak felháborodva a rendetlenség miatt – hangoztatta Deutsch, hozzátéve: „azok az ellenzéki politikusok beszélnek állítólagos korrupcióról, akik nyakig érintettek az Altus és a Szeviép botrányokban, vagy olyan párt képviselői, amely még a parlamenti választásokhoz nyújtott állami költségvetési támogatásokkal sem tudott a megadott határidőre elszámolni.”

A delegációvezető Brüsszelben arról is beszélt: bár a csalás elleni hivatal hazánk esetében több mint 370 millió euró (körülbelül 122 milliárd forint) visszafizetésére tett javaslatot, ez nem azt jelenti, hogy az összeget vissza is kell fizetni, erről ugyanis kizárólag az Európai Bizottság dönthet. Az esetek jelentős részében a javasolt pénzügyi következmény és a bizottsági döntés köszönőviszonyban sincs egymással – tette hozzá a képviselő, aki szerint ha Magyarországon választási időszak van, az OLAF más brüsszeli intézményekhez hasonlóan előszeretettel avatkozik bele a hazai kampányba, mégpedig az ellenzék oldalán.

Judi Tamara (Brüsszel)

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó