Egy év múlva lesz Magyarországon az Eucharisztikus Világkongresszus
2019. szeptember 11. 16:04

A magyar katolikus hívőknek az oltári-szentségben, a szentmisében, és a közösségben való hitnek a megerősödését adja a jövőre hazánkban rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Erről beszélt az M1-en Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek.

A találkozót másodjára rendezheti meg Magyarország: 2020. szeptember 13-tól minden földrészről érkeznek majd, hogy részt vegyenek az eseményen. A visszaszámlálás pénteken kezdődik. A programokra majd előre lehet regisztrálni.

„Az egyéves visszaszámlálás azt jelenti, hogy most már nemcsak egy távoli lelki előkészület, nemcsak a szervezeti előfeltételek megteremtése folyik, hanem mindenki, aki részt akar venni, az jelentkezhet. Lehet regisztrálni, szállást foglalni” – hangsúlyozta Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek az M1-en.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fő helyszíne a budapesti Hungexpo területe lesz. A találkozó programjában a liturgikus események mellett konferencia, előadások, koncertek szerepelnek, a záró szentmisét szeptember 20-án a Hősök terén mutatják be.

Az eucharisztia szó egyszerre jelent szentmisét, az utolsó vacsorát megjelenítő cselekményt és az Oltáriszentséget, a szentmisén Jézus Krisztus testévé és vérévé átváltoztatott kenyeret és bort.

MTI - M1
Címkék:
  • "Teljesítmény nélkül semmi sem megy!"
    A legtöbb menekülttáborban jól szervezik az életet, rendben mennek a mindennapok, de hiányzik az egész mögül a kiút. Egy menekülttábori életnek átmeneti jellege van, tragédia, ha ez változatlanná csontosodott. A mi programunk viszont pont arra épül, hogy abban nyújtunk támogatást, ami a szülőföldön való hosszú távú maradás perspektívájához kell.
  • Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe
    Napjainkban öt nagy nemzetközi fejlesztési bank székhelye található az Európai Unió területén, de egyik sem a közép-kelet-európai régióban, így az NBB Budapestre költözése Magyarország és a régió pénzügyi szerepét erősíti.
  • Folytatódik az 1956 utáni megtorló perek feltárása
    Volt olyan gyilkosság miatti elítélés, ahol még azt sem rögzítették, kit, hol, mikor öltek meg.
MTI Hírfelhasználó