Egy év múlva lesz Magyarországon az Eucharisztikus Világkongresszus
2019. szeptember 11. 16:04

A magyar katolikus hívőknek az oltári-szentségben, a szentmisében, és a közösségben való hitnek a megerősödését adja a jövőre hazánkban rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Erről beszélt az M1-en Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek.

A találkozót másodjára rendezheti meg Magyarország: 2020. szeptember 13-tól minden földrészről érkeznek majd, hogy részt vegyenek az eseményen. A visszaszámlálás pénteken kezdődik. A programokra majd előre lehet regisztrálni.

„Az egyéves visszaszámlálás azt jelenti, hogy most már nemcsak egy távoli lelki előkészület, nemcsak a szervezeti előfeltételek megteremtése folyik, hanem mindenki, aki részt akar venni, az jelentkezhet. Lehet regisztrálni, szállást foglalni” – hangsúlyozta Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek az M1-en.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fő helyszíne a budapesti Hungexpo területe lesz. A találkozó programjában a liturgikus események mellett konferencia, előadások, koncertek szerepelnek, a záró szentmisét szeptember 20-án a Hősök terén mutatják be.

Az eucharisztia szó egyszerre jelent szentmisét, az utolsó vacsorát megjelenítő cselekményt és az Oltáriszentséget, a szentmisén Jézus Krisztus testévé és vérévé átváltoztatott kenyeret és bort.

MTI - M1
Címkék:
  • 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal
    Már több mint 50 ezer álláskereső és közfoglalkoztatott helyezkedett el a versenyszférában a Munkaerőpiaci reformprogrammal tavaly augusztus óta, ez nagyban hozzájárult a munkanélküliség érdemi csökkenéséhez - mondta Varga Mihály az MTI-nek.
  • Hazánk precedenst teremtett
    Nem túlzás azt állítani, hogy ismét szuverenitástörténeti csomóponthoz érkeztünk, a globális és a lokális hatalomgyakorlás közötti útválasztás a tét.
  • Zöld utat kapott Brüsszelben Várhelyi Olivér
    Megkapta Várhelyi Olivér hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.
MTI Hírfelhasználó