Egy év múlva lesz Magyarországon az Eucharisztikus Világkongresszus
2019. szeptember 11. 16:04

A magyar katolikus hívőknek az oltári-szentségben, a szentmisében, és a közösségben való hitnek a megerősödését adja a jövőre hazánkban rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Erről beszélt az M1-en Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek.

A találkozót másodjára rendezheti meg Magyarország: 2020. szeptember 13-tól minden földrészről érkeznek majd, hogy részt vegyenek az eseményen. A visszaszámlálás pénteken kezdődik. A programokra majd előre lehet regisztrálni.

„Az egyéves visszaszámlálás azt jelenti, hogy most már nemcsak egy távoli lelki előkészület, nemcsak a szervezeti előfeltételek megteremtése folyik, hanem mindenki, aki részt akar venni, az jelentkezhet. Lehet regisztrálni, szállást foglalni” – hangsúlyozta Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek az M1-en.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fő helyszíne a budapesti Hungexpo területe lesz. A találkozó programjában a liturgikus események mellett konferencia, előadások, koncertek szerepelnek, a záró szentmisét szeptember 20-án a Hősök terén mutatják be.

Az eucharisztia szó egyszerre jelent szentmisét, az utolsó vacsorát megjelenítő cselekményt és az Oltáriszentséget, a szentmisén Jézus Krisztus testévé és vérévé átváltoztatott kenyeret és bort.

MTI - M1
Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Trianon 100 - Vérző Magyarország 10. rész
  Sorozatunk végén egy kicsit megpihenünk. Csak képeket nézünk és emlékezünk. Szép régi magyar képeket, szép régi magyar emlékeket. Nézünk, emlékezünk és nem felejtünk. Nem, nem, soha.
 • Már épül a Magyar Zene Háza üvegfala
  Már épül a Magyar Zene Háza egyes szakaszokon 12 méter magas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli, egybefüggő homlokzati üvegtáblákból álló homlokzati üvegfala, amely a maga nemében egész Európa legnagyobbja lesz.
 • Magyarország elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet
  Magyarország sikeresen zárta le a koronavírus elleni védekezés első szakaszát, amelyet követően az uniós tagállamok között elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az EUObserver című brüsszeli hírportálon csütörtökön megjelent írásában.
MTI Hírfelhasználó